Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '08

 
Kategori
Güncel
 

Ülkemizi dünyaya rezil ettiler

Ülkemizi dünyaya rezil ettiler
 

Penceresine konmuş bir uğur böceğini parmağıyla ezmek gibi birşey. Gelinliğini giyip barış için ülkeleri dolaşmaya çıkmış ve bizim ülkemize gelmiş. Pippa Bacca adındaki İtalyan sanatçı, İtalya’dan İstanbul’a kadar otostopla gelmiş. İstanbul’dan ancak Gebze’ye kadar gidebilmiş. Bu eylemiyle dünyaya barış mesajı vermeyi amaçlayan bir sanatçının karşısına bizim ülkemizden bir insan müsveddesi (veya insan müsveddeleri) çıkmış ve bu sonu hazırlamış (1).

Bir genç insan öldü. Yazık değil mi, bu genç insana, ailesine, arkadaşlarına? Bu insan müsveddeleri ülkemizi dünyaya rezil ettiler. Yazıl değil mi ülkemize?

Ülkemizin yöneticileri, ülkemizin sınırları içinde yaşanan bu acı ve çirkin olay için özür dilemelidir: Sanatçının ailesinden, ülkesinden ve insanlıktan.

Önümüzdeki aylarda veya yıllarda, bu olaydan bir “Geceyarısı Ekspresi” filmi yapıldığında bu filme karşı tavır almaya kalkışanların karşısında olalım. Bu filmin ilk vizyona çıktığı ülke biz olalım. Hatta o filmi bizim sinemacılarımız çeksin, Kültür Bakanlığı finansal destek sağlasın. Böylece özür dileyelim.

Bu olay Türkiye için ciddi bir eksi puandır. Bunu temizlemek için çok şey yapılması gerekecek.

(1) Acılı Abla: Bu tür olaylar dünyanın her yerinde olabilir (Milliyet, 12-4-2008): http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=dunya&ArticleID=516195&Date=12.04.2008&ver=71

Ankara, 12 Nisan 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..