Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kalıcı Makyaj

Kim her zaman güzel ve alımlı görünmek istemez ki?
Birbirinden etkili kalıcı makyaj teknikleri ile artık bu mümkün!

Kalıcı makyaj uygulamaları, yüzünüzün kaş, dudak ya da göz gibi farklı bölgelerine uygulanabilen makyaj teknikleri olup, sizi sürekli olarak makyaj yapmaktan ya da makyaj tazelemekten kurtaran, devrim niteliğinde yöntemlerdir. Bu sebeptendir ki, zaman sıkıntısı olan, gündelik ve iş hayatında bakımlı görünmek isteyen kadınların son zamanlarda en çok tercih ettiği yöntemlerden biri de kalıcı makyaj uygulamalarıdır. Bu uygulamalar sayesinde 7/24 bakımlı görünmek çok daha kolay bir hal alıyor.

Kalıcı makyaj uygulaması, doğal ve mineral pigmentlerin deri altına uygulanması işlemidir. Mantık olarak dövme uygulamasından çok farklı değildir. Burada önemli olan kullanılan pigmentlerin cilde uygun, sonrasında kolay silinebilir olması ve işlemin steril bir ortamda yapılmasıdır.

Kalıcı makyaj; Cilt kullanımı için üretilmiş olan doğal boyaların iğne vasıtası ile derinin alt kısmına enjekte edilme işlemidir. Dövmelerde cildin çokça altına, derinin birkaç tabaka derinine inilirken kalıcı makyaj uygulamalarında, çoğunlukla cilt altındaki ilk tabakada işlem bitmektedir. Örneğin en popüler kalıcı makyaj tekniklerinden biri olan dudak renklendirme, dudak derisinin sadece 0.3-0.5 milimetre altına inilerek gerçekleşir. Kalın kaşlar, kontürlü, dolgun dudakların yeniden trend olmasıyla birlikte, kalıcı makyaj uygulamalarına talep de artmıştır.

Kalıcı makyaj uygulamaları, kaş, göz ve dudaklar olmak üzere üç ayrı bölgeye uygulanmaktadır. Uygulamalarda farklı teknikler kullanılmaktadır. En çok tercih edilen, microblandig ve micropigmentasyon teknikleridir.

Micropigmentasyon; Kalıcı makyaj için kullanılan bir metottur. Bu metotla kalıcı makyaj uygulaması dövme makinesine benzeyen bir cihazla yapılır. Seçilen boyalar cihaz ucundaki iğneler vasıtasıyla cilt altındaki dokulara işlenmektedir. İşlem yapılırken, işlemi gerçekleştiren uzmanın yeteneği ve işlemin steril şekilde gerçekleştirilmesi en önemli detaylardır. Bu teknikle doğal kıl görünümü, gölgeleme, pudralama gibi işlemler gerçekleştirilerek doğal bir görünüm elde edilebilir.

Micropigmentasyon Kullanım Alanları;
    Ameliyat, yara, yanık ve skar izlerinde,
    Vitiligo izlerinde,
    Göğüs ameliyatı sonrası göğüs başı çiziminde,
    Kemoterapi, saç kıran ve bölgesel saç-kaş dökülmelerinin kamufle edilmesinde tedavi edici olarak kullanılır.
    Lipliner, eyeliner, kaş çizimi gibi estetik durumlara da çözüm sağlamaktadır.

Microblanding; Microblanding metodunda cihaz değil, ucu iğneli özel bir kalem kullanılmaktadır. Bu kalem sayesinde kıl görüntüsü yaratan çizikler atılarak, doğal bir görüntü oluşturuluyor.

 

 
Toplam blog
: 3
: 90
Kayıt tarihi
: 12.05.19
 
 

Beni mutlu eden şeyleri paylaşma adına, kendim bizzat deneyip memnun kaldığım ve araştırıp doğru ..