Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '15

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kalite, başarı ve Murat Kıran

Kalite, başarı ve Murat Kıran
 

 

Engeller beni durduramaz.

Her engel, kararlılığımı

daha da güçlendirir.

                    Leonardo da Vinci

“Yeterince sevginiz varsa,

dünyadaki en mutlu ve

en güçlü insan olursunuz.”

                    Dr. Emmet Fox

 

Ana teması “Tedarik Zinciri İşbirliği” olan ve 16-17 Eylül tarihlerinde Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’de bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ISCSI 2015/3.Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi’nde,  dünyanın en büyük firmalarının kurucuları ve üst düzey yöneticileri bir araya geldi. 200’den fazla yerli ve yabancı çağrılı katıldı.

Güzel ve profesyonel sunucu Defne Sarısoy’un sunuculuk yaptığı zirvenin konuşmacıları arasında Hollanda’da yaşayan ve The New European Business Confederation tarafından ‘Yılın En Başarılı Girişimcisi’ seçilen Conclusion’ın kurucusu Murat Kıran'ı tanıdım. Tanımakla da mutlu oldum!

Murat Kıran; fiziği, başarılı anlatımı ile çaba ve çalışmalarını katılımcılara aktararak konuşmasını ilgiyle izletti.  Alkış ve takdir aldı! Kendisini kutladım ve kısa söyleşimiz oldu. Aramızda dostluk zincirinin oluşacağı kanısını edindim.

***

                                                            Murat Kıran  Özgeçmişi

 1971 Urfa-Siverek doğumlu. Çocukluğundan beri yaşamı iş hayatında geçti.

İzmir Polis Koleji mezunu... Polis Akademisi Amerikan Kültür ve Edebiyatı bölümünü bitirdi.

Türkiye’den ayrılarak Malezya’ya gitti. Hollandalı bir bayanla tanıştı. Önceleri her iki aile de evliliği istemedi. Ne ki zamanla sevgi ve saygıda çoğalma oldu! Hollanda-Malezya-Hollanda arası yaşamlarında dört çocukları var.

Yurtdışında temizlik işçiliği yanı sıra dil öğrenimini de sürdürdü. Değişik işler yanı sıra sistem mühendisliği yaptı ve asıl işi olan yazılım şirketini kurdu. Tekstil işi ve emlak yatırımını yürütürken işletme mastır ve doktorası yaptı. Teknoloji ve organizasyon şirketi kurdu. Sıfırdan zirveye tırmandı!

Kıran, Hollanda’da ticari yaşamını sürdürmektedir. İş yerlerinde 4200 çalışanı olan bir işadamı! Şirketlerini ikiyi katlamayı amaçlamaktadır. On civarında ödül aldı

                                                                            ***

Murat Kıran’ın kaliteli ve başarılı özgeçmişini (yaşamöyküsünü); kıvrak, akıcı ve kökünden kopmayan bir anlatımla katılımcılara aktardı.

Özelliklerini; İyimserlik, hırs, yardımseverlik ve başarı olarak saptadım. Başarılarının arkasında eşi ve annesinin olduğunu belirtti. Bir de onları çok sevdiğini…

Konuşmasın renk, kültür ve sanat katarak ilgiyle izletti. Neler mi bu renkler? Değinelim…

 

  • Annesinin öğüdü : “İyilik yap. Umutlu ve mutlu ol!

 

  • Yunus Emre’den özgün bir dörtlük sundu:    

                         

Gelin tanış olalım

İşi kolay kılalım

Sevelim, sevilelim

Dünya kimseye kalmaz.”

 

  • Yaşamıyla özdeşleştirdiği Nazım Hikmet’in davet şiirini okudu: 

 

Dörtnala gelip Uzak Asya'dan
Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan,

                                               bu memleket, bizim. 

Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak
ve ipek bir halıya benziyen toprak,

                                       bu cehennem, bu cennet bizim. 

Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,
yok edin insanın insana kulluğunu,

                                                    bu dâvet bizim. 

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,

                                               bu hasret bizim...” 


  • Necip Fazıl’dan beyitler seslendirdi:
      
“Tam otuz yıl saatim işlemiş ben durmuşum, 
Gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum. 

Diyorlar bana? Kalsın şiirde, sözde yerde, 
Sen araştır, göklere çıkan merdiven nerde?”

 

                               *

 

                                                   Murat Kıran ile kariyer söyleşisi 

gundem.be

B.S.Platform Brüksel’deki lokalinde, Hollanda da yaşayan ünlü iş adamı Murat Kıran ile kariyer söyleşisi düzenledi. Yoğun ilginin yaşandığı söyleşi de Kıran, öğrencilere hayatı boyunca karşılaştığı zorlukları, bunların üstesinden nasıl geldiğini ve başarıya nasıl ulaştığını anlattı.

1997’de Hollanda’ya geldiğinde, yerel dili hiç bilmeden, bir Türk berberinde işçi olarak iş hayatına başlayan Murat Kıran, kısa sürede Hollandacayı öğrenip, daha önce hiç altyapısı olmamasına rağmen dışarıdan aldığı kurslarla bilişim sektöründe uzmanlaştı ve başarılarla dolu bir kariyere ulaştı. Şu an bu sektörde 5 şirket sahibi olan Murat Kıran,  2009 yılında bilişim sektöründe en hızlı büyüyen şirket ödülünü aldı. Şirketleri son 5 yılda yüzde 7000 büyüyen Kıran, 2011yılında da Avrupa İşadamları Ödülüne (The European Business Awards 2011) layık görüldü.

Tecrübelerini B.S.Platform davetlisi öğrencilerle paylaşan Kıran, davetlilere planlı ve çok çalışmanın başarılı olma yolundaki rolünü anlattı. Disiplinli çalışmanın onları hedeflerine yaklaştıracağını belirten Murat Kıran, günümüz dünyasında insanların kendilerini birden fazla alanda yetiştirmesinin önemini vurguladı.

İşadamı Kıran Öğrencilere her zaman sahalarında derinleşip, en iyi olmayı hedeflemelerini söylerken, bunu öncelikle topluma faydalı olmak için gerçekleştirmelerini ve hayatlarının merkezine yerleştirmelerini tavsiye etti. Başarılı, zengin veya iyi bir kariyer sahibi olmanın her şey olmadığını vurgulayan Murat Kıran, kendisinin de en büyük hedefinin insanlara yararlı bir birey olmak olduğunu ifade etti.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Murat Kıran, BS. Platformda geleceğin girişimcileri ile bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Program soruların ardından kabul töreni ile sona erdi.

                                                                                           *

  NOT fotoğraflar, slayt görünümünde aşağıdadır.

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..