Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '12

 
Kategori
Eğitim
 

Kaliteli insan olmanın gereklerini çocuğunuz ile tartışın

Kaliteli insan olmanın gereklerini çocuğunuz ile tartışın
 

       Çocuğunuzdan,giyimlerinden,saç biçimlerinden ,kendilerini ifade ederken kullandıkları dilden,hoşlandıkları müzik ve filimden ,televizyonda izlediklerinden,gördükleri reklamlarda  ve satın aldıkları şeylerde kalite aramalarını ve kaliteye duyarlı olmalarını çocuklardan isteyin.

   Çocuklarınız yaşamlarını kalite oluşturmak ve tanımlamak ile geçirecek ve kalite oluşturacaklardır.Kaliteli insan olmanın gereklerini tartışın çocuklarınızla.Kaliteli insan  örneği vermek için tarihe ve güncel olaylara başvurun.iNSAN KALİTESİNİN ÖLÇÜTLERİNİN NELER OLABİLECEĞİNİ ÇOCUĞUNUZLA TARTIŞIN.Tenefüslerde ve öğle yemeklerinde konuşurken,bu kalite tartışmalarında öğrendiklerini çocuğunuz ile paylaşın.

    Çocuğunuzun kalite kavramının bilincine vardıktan sonra,kaliteyi okul açısından düşünmesini isteyin.Derste öğrendiklerinde ve ödevlerinde kalite nasıl olur düşünmesini sağlayın.Okula kalite nasıl katılır,nasıl kaliteli yaşanır çocuğunuzdan düşünmesini isteyin.Kaliteli matematik dersi,fen dersi,tarih dersi nasıl yaşanır?Çocuğunuza yavaş yavaş sorun.

   Okulların kalitelerini puanlamalarını çocuklarınızdan isteyin.Kaliteyi "yüksek kalite ","düşük kalite" ,"orta kalite "gibi sınıflara ayırmalarını isteyin.

   Çocuğunuza şunu öğretin "yaşamlarımızın başarısı ,hayatımızın kaliteli olup olmadığını değerlendirmemize bağlıdır" sözünü benimsemesini sağlayın.

     Kaliteli okullarda işbirliği vardır,öğrencinin sorumluluğu ve görevi vardır.Öğrenci kaliteli eğitimde kendisine zarar veren unsurlardan uzak durur.Kalite okullar kalite öğrenci yetiştirirler ve kalite öğrenci üretken olur.Ülke ekonomisine faydalidir.

  EĞİTİM VE ÖĞRETİM YAŞAMIMIZA KALİTE KATAR.

  Kalite yenilenebilir ve çalışmaların kalitesi her çocuktan istenmelidir.Kalite okulunda sınavlar asla ezbere dayanmaz.Kalite okulunda ;

1-Öğrencilerin devamlı görüşleri alınır,

2-Verilen malzemelerin öğrenci tarafından değerlendirilmesi istenir,

3-Kalite okulda sınavda bile öğrenci yardım isteyebilir,

4-Öğrencilere çalışmalarını nasıl değerlendirecekleri öğretilir. 

 

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..