Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kalp Sağlığınız İçin Dişlerinizi Koruyun

Kalp Sağlığınız İçin Dişlerinizi Koruyun
 

Sağlıklı dişler ile kalp sağlığı arasındaki ilişki, özellikle son yıllarda yapılan araştırmalarla dikkat çekici bir hal aldı. Kalp sağlığını doğrudan etkileyen, sigara, obezite, genetik faktörler, farklı kronik hastalıkların etkileri gibi kesinlik kazanmamakla birlikte, ağız sağlığının kalp hastalıkları oluşumuna etkisi göz ardı edilemez bir gerçek.

Elbette ağzı ve dişler vücudumuzun önemli bir parçası ve bu parçayı genel sağlığımızdan ayırmak mümkün değil.  Özellikle sağlıksız dişler ve diş etleri, genel sağlığı da uyarıyor. Çünkü ağız, bulundurduğu mikrop ve bakterilerin kan yoluyla vücudun diğer bölgelerine erişmesine imkan sağlıyor.  Bu bakterilerin kalbe ulaşması, kalp ve kalp kapak hastalığı olan veya olabilecek kişilerde hasarlı alanın iltihaplanmasına neden olabiliyor. Diş eti hastalıklarının ilerlemesi damar tıkanıklığı, bazı kalp rahatsızlıkları ve felç sebepleri arasında yer alırken, senede bir kere diş temizliği yaptırmanın kalp krizi ve felç riskini %20 oranında azaltmaya yardımcı olduğu yapılan çalışmalar sonucunda açıklandı.

Dişlerin ve diş etlerinin sağlığını korumak ve yeterli ağız hijyeni sağlamak, sadece dişleri değil genel sağlığınızı korumanız açısından da çok önemli. Düzenli fırçalamanın yanı sıra senede en az bir kere diş temizliği yaptırmanız, hem sağlıklı dişlere hem de kalp sağlığınızı korumanıza destek olacaktır.

Diş Hekimi
Mehmet Zahid Kazandı

http://www.mehmetkazandi.com

İnstagram  https://www.instagram.com/drmehmetzahidkazandi

 
Toplam blog
: 20
: 151
Kayıt tarihi
: 06.04.16
 
 

Ağız ve diş sağlığı, diş tedavileri ve gülüş tasarımı hakkında merak edilenleri kişisel websitem ..