Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Kamuda iş bırakma eylemi

Kamuda iş bırakma eylemi
 

HAYDİ EYLEME


Yine iş bırakıyoruz!

Türk-İş'in çağrısı üzerine toplanan Emek Platformu'nun Başkanlar Kurulu bildirisinde, ''Emek Platformu Başkanlar Kurulu, hükümetin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili örgütlerimizin görüş ve önerilerini dikkate almadığı, çalışanların koşulları ve ülke gerçekleriyle örtüşmediği sonucuna varmıştır.'' Denilerek, 14 Mart 2008 günü iş bırakma eyleminin ilk sinyalini vermiştir. Tabii örgütlü bir toplumda demokratik bir hakkınızı kullanıyorsunuz, iş bırakabilir, meydanlarda halay çekip ortaoyunu bile oynayabilirsiniz. Daha önceki yazılarımda yazdığım gibi kim duyacak sizi, bizi sizler ve bizler okuduğunu anlamayan, anlayamadığını yanlış yorumlayan idrakten mahrum kullar değilmiyiz. Sakın yanlış anlamayın örgütlü ve tepkili bir tavır alınmalı ama. Dün iktidar ile yan yana, kol kola aynı yolda beraber yürüyen bazı sendikacıların bu gün çalışan ile halay çekmesini ben yadırgıyorum.

Yinede 13 Mart Perşembe günü tüm illerde kitlesel basın açıklamaları yapılacak. 14 Mart Cuma günü de 10.00–12.00 saatleri arasında ''uyarı amaçlı çalışmama hakkı'' kullanılacak şeklinde açıklanan demokratik hak arama eylemlerinde amaçlarına ulaşmaları benim en büyük arzum.

Bir sabah uyandığımızda elimizde kalan son haklarında uçup gitmemesi için uyanık olmalıyız sanırım.

Tüm işçi, kamu emekçisi, esnaf ve köylü halkımızı yakından ilgilendiren konularda kayıtsız kalamayıp uzun bir süreden sonra ilk yazımı yazdım. Umarım heyecanımı hoş karşılarsınız.

Konu ile ilgili Milliyet Blog’ da yazdığım yazılardan bazılarının linkleri aşağıdadır.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=85103

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=70734

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=61052

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..