Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '17

 
Kategori
Felsefe
 

Kanat çırpsa bir kelebek

Kanat çırpsa bir kelebek
 

Epeyi külfetli olacak deyip külfetli hali seçersek sonu saatlerce profil hazırlama konusunda uğraşmak olur. Bunu deneyimledim, çok şükür resim hariç çala kalem birşeyler kondurdum , profil tamamlandı.

Şimdi başlamak lazım ,başlangıçta şu dörtlük nasıl olur ,

Kanat çırpsa bir kelebek evren duyar

Bu hallerden bilgi doğar

Bilgi sonsuz bir sahnedir

Herkes oynunu onun için oynar

*

Bu oyunda duran düşer 

Daim halde olmalıdır beşer

Su beklerken kurusan da     (su=bilgi)

Gayretinle su bul yeşer      

Dikkat edilirse bahsettiğimiz konuda ana nokta bilgilenme ,ancak bilgilenmek için gayreti de vurguluyoruz gayret ,insanımızın çoğunlukta kaçındığı bir husus ,hele bilgilenmek için olursa kılımızı kıpırdatmayız öyle ya, üstatlar var onlar bilgilensin bize anlatsın biz muhakeme edip kabul edelim ve benimsersek o yolda yürümekten başka bir şey yapmayalım yani biat edip o yolda sürüklenelim,

Bu kabil davranışın neler doğurduğunu 2016 Temmuzunda gördük ve her nasılsa başka modellerde görmeye devam ediyoruz .. Kurtuluş,gayreti göstermeyen bilinçlerden değil de bilgiye yönelen ,arayan olmak kişinin bilinç havuzunu ve kişiyi kıymetli yapar ve ışığa yöneltmiş olur .Işık nedir ,ışık sevgidir .

Burada bilgi- ışık -sevgi katarından bahsediyorum ,sevginin ne olduğunu fazla izaha lüzum yok ama bizim yani dünya insanının kapıldığı ve her şey sandığı  cismani sevgi değil söz konusu olan, varoluşu ortaya döken o bahsettiğim aynaya bakandır sevgi ve bizlerde olup kımıldamayı bekleyen vicdan diye de adlandırılır..

Özetle dörtlüklerde başlangıçtaki kelebek etkisinin varolan her şeye hükmeden bir etki olduğunu düşünmeliyiz ve bu etki her şeye dokunuyorsa her şey dediğimiz şeyin birbiriyle sımsıkı bağlı olduğunu kabul etmeliyiz ,o halde bu ayrılık niye..

İşte bilgiye doğru gösterilecek gayret bilinç ışığını yakar ve bu ışığın aydınlattığı karanlıklara itilmiş olan o sevgi muhteşem bir dönüşle ortaya çıkar ve bu aydınlığa kavuşan insan ortama artık başka gözle bakmaya başlar..

Ey insanım arandaki çizgi ne

Doruklardan bu mu kondu özüne

Mevlananın gel gel diye sözüne 

Bakar durur ayırana yanarım..

Şimdilik bu kadar..

 
Toplam blog
: 12
: 171
Kayıt tarihi
: 26.01.17
 
 

Dante gibi yarısındayız ömrün diyen Cahit Sıtkı Tarancı'nın belirttiği orta yaşın iki mislinden f..