Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '07

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Kanatsız melekler

Kanatsız melekler
 

Onlar birer melektiler. Kanatsız melekti her biri. Gözleri gülen, yüzleri boyalı melekler. Hayatın o ağır yükü çok erken binmişti sırtlarına. Eve ekmek parası götürmek zorundaydılar. Onlara eve neden geç geldin diye değil, para getirdinmi, diye soruluyordu.O kanatsız meleklerden biride Suattı .Yaşıtları tatil yaparken o çalışmak zorundaydı. Çocuk olduğunun bile farkına varamadan atılmıştı hayata.Ne bekleyebilirdi ki hayattan.Karnesi güzel geldi, diye hediye bir bisikletmi, yada sıcak bir öpücük mü annesinden.Bekleyeceği birşey yoktu, ne yazıkki.Ama 'sorun değil', dedi.Zaten karneside pek iyi sayılmazdı.Hem çalışıp, hem okumak kolay değildi.Birde şu yediği kötekler yokmu , iyice boşverdirmişti herşeye.

Ona görede, hayat buydu işte.O böyle görmüş, böyle öğrenmişti babasından. Babalar çocuklarını döverdi. Çocuk olmak dayak yemek demekti. Çalışması, para getirmesi gerekiyordu eve. Saat kaç olursa olsun , önemli değildi.Arkadaşları uyurken o çalışmak için evden çıkıyor, çok geç saatte eve geliyordu.Sevgiyi, şefkati hiç görmemişti kimseden. Bilmiyordu sevmeyi, sevilmeyi...

Boya sandığı sırtında çıktı evden yine.Her zamanki yerine gitti yine saatlerce bekledi , biri belki boyatır ayakkabılarını diye.Ama kimsenin niyeti yoktu ayakkabısını boyatmaya.Şöyle bir baktı etrafına, yaşıtlarına, ne farkımız var diye düşündü bir an.Bir çocuğa babası dondurma alıyordu.Beğenmiyordu çocuk , 'ondan değil şundan istiyorum 'diyordu.Düşündü şöyle bir, o daha dondurma bile yememişti.Yese kızarmıydı acaba babası.

Düşüncelerinden sıyrıldı , tam o an öğretmenini farketti.Saklandı hemen , öğretmeninin onu boya sandığı ile görmesini istemedi.Küçüktü Suat, henüz oniki yaşındaydı ama kocaman bir yüreği vardı.Ailesini seçme şansı yoktu , onunda her birey gibi.O küçük bedeni ve kocaman yüreğiyle herşeye rağmen ailesine destek vermeye çalışıyordu.Ailesi ona bir yudum sevgiyi çok görsede.

Bir bakın etrafınıza ne olur.O kanatsız meleklerden ne kadar çok var etrafımızda.Belki birinin yüreğine elinizi uzatabilirsiniz.Belki o kocaman yürekli, küçük insana bir küçük cümleyle çok şey anlatabilirsiniz.Belkide bilmedikleri sevgi cümlesinin telaffuzu olabilirsiniz.Lütfen birkez deneyin.Birşey kaybetmezsiniz.

 
Toplam blog
: 71
: 727
Kayıt tarihi
: 14.07.07
 
 

Almanya doğumluyum. Kocaeli'de oturuyorum. Üç yaşında bir oğlum var. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönet..