Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '15

 
Kategori
Astroloji
 

Kanlı ay

Kanlı ay
 

Son dönemde biraz da medyanın vasıtası ile dağarcığımıza Bloody Moon yani Kanlı Ay deyimini ekledik.  Önce 15 Nisan 2014, ardından da 8 Ekim 2014 deki  tam Ay tutulmalarında bu deyimle karşılaştık. Yeniden önce 4 Nisan 2015 ve ardından da 28 Eylül 2015 de gerçekleşecek tam Ay tutulmaları ile yeniden Kanlı Ay deyimi ile karşılaşacağız ve ‘tetrad’ denilen tutulma serisi tamamlanmış olacak. Tetra Yunanca’da dört, dörtlü anlamına gelmektedir.  

Dolunay evresinde Dünya, Güneş ile Ay’ın arasına girer ki bu her 29.5 günde bir tekrarlanmaktadır. Ay Düğümlerine belli yakınlıkta olduğunda  Ay tutulması adını alır. Tutulma sırasında Dünya’nın gölgesi Ay’ın üzerine düşer ve bir süreliğine Ay kararır. Gerek Dünya-Güneş, gerekse Dünya-Ay yörüngelerinin eliptik olmasından, bu gök cisimlerinin birbirlerine göre konumlanmaları farklılık gösterir. Hızın da değişkenliğini düşündüğümüzde, ‘tam, parçalı, gölgeli’ olarak adlandırılan türde ve süresi değişen  Ay tutulmaları gözlemlenir.

Gerek kimi tutulmalarda, gerek gün doğumunda ve batımında zaman zaman Ay kırmızı , turuncu renge bürünmektedir. Bunun sebepleri şunlardır;

Tutulma sırasında her ne kadar Dünya, Ay ile Güneş’in arasına girip, ışığı kesse de atmosferi geçerek Ay’a varan ışık ışınları, onun tam karanlığa gömülmesini engeller. Bu noktada elektro manyetik tayftaki mavi ışık, kırmızı ışığa göre dalga boyu daha küçük, frekans aralığı daha büyük olduğundan dağılır. Böylece ortaya daha turuncu, kırmızımsı bir Ay görüntüsü çıkar.

Bir başka sebep havadaki toz, kül gibi parçacıklar yüzünden mavi ışığın dağılıp, kırmızı ışığın daha yoğun görünmesidir. Tutulma sırasında da Ay’ın rengi, o anda atmosferde bulunan toz ve bulut miktarına göre değişiklik gösterir.

Gün doğumu ve batımında ise Ay ufka yakındır. Bu yüzden ışık ışınları atmosferde daha fazla yol kat eder  ve daha fazla kırılırlar.

İşte bu sebeplerdendir ki bizlere görüntüsü ile kah şiirler yazdıran, kah ‘Kanlı Ay’ lakabı ile felaketleri hatırlatan komşumuzun zaman zaman yüzü kızarmaktadır .  

Bu olayın daha medyatik hal almasının, San Antonio  Cornerstone Kilisesi Papazı John Charles Hagee’nin tarihi kaynaklar  ile  Nasa’nın verilerini birleştirerek yazdığı  ‘Something Is About To Change’  adlı  kitabı vasıtası ile olduğu düşünülmekte.

Son 500 yıl süresinde bazı tutulmalar Yahudi’lerin İsrailoğulları’nın 210 yıl süren firavun hükümranlığından kurtulmasını kutladıkları  ve mayalı yiyecek tüketmedikleri  ‘Hamursuz’  ya da ‘Passover’ denilen bayramlarının ilk gününe düşmüş.  Bu durum Yahudi inancına göre bazı önemli olayların işaretçisi sayılmış. Buna göre;

1492 yılında  tutulma sonrasında İspanya’da Granada’nın düşerek, Müslüman hakimiyetinden çıkmasının ardından, İzabel Yahudileri   tüm mal varlıklarını bırakarak, İspanya’dan kovulmuşlar.

Diğer olay 1948 tutulması sonrasında Yahudilerin Araplar ile yaşadıkları gerilim üzerine, bugün de devam eden savaşa giden yolda, Filistin’de bağımsızlık ilan etmeleri olmuş.

Son olay ise 1967 yılında 6 gün, Haziran ya da 3. Arap-İsrail savaşı olarak bilinen ve İsrail, Mısır, Ürdün, Suriye arasında 6 gün süren savaş.

Papaz Hagee  2014-2015 tetrad tutulmalarının da dünyada geniş çaplı değişikliklere sebep olacağını yazmaktaymış. Bu noktada astrolojik açıdan baktığımızda Dünya zaten 24 Haziran 2012 ile 16 Mart 2015 arasında 7 kere exact açılı olmak üzere Oğlak ve Koç öncü burçlarında kitlesel kaosa, düzensizliğe, ayaklanmalara yani dönüşüme sebep veren görünümü yaşadı. Bitti mi? Exact olarak bitse de transitlerle tetiklendikçe, dönem dönem bu olay yavaş yavaş azalma etkisi gösterek devam etmektedir.  Bunun yanı sıra diğer gergin gezegen görünümleri de bu duruma dönemsel katkılar yapmaktadır. Her ülke ve her birey de bunu kendi natal haritasının kapasitesi doğrultusunda yaşamaktadır. Yani olan, olacak ne varsa gezegenlerin dünya üzerinde yarattığı, yaratacağı elektro manyetik alan değişiklikleri ve insanoğlunun tavrı sayesindedir.

Dünyanın şekillendirilmesinde emperyalist devletlerin istihbarat çalışmalarının ne denli etkin olduğunu hepimiz biliyoruz.  Bu şekillendirmeler basın yayın, filmler vs. vasıtası ile olay öncesi insanların bilinç altına  aşılanmaktalar. Bu kitap da Papaz Hagee’nin vasıtası ile amaca uygun sunulmuş bir katkı mı bilemeyiz! Gökyüzünde gezegenler kendi rotaları doğrultusunda döngülerini devam ettirmekteler. ‘Kanlı’ sıfatı birtakım tarihsel olaylarla ilişkilendirilerek, kızıla boyanan Ay’dan çok, başka ulusların topraklarında hak iddaa eden devletlere , gözünü kan bürümüş insanoğluna  daha uygun düşecektir.

Azade Öksoy

Kaynaklar:

http://earthsky.org/space/what-is-a-blood-moon-lunar-eclipses-2014-2015

http://www.universallifetools.com/2014/03/blood-moon-meaning/

http://www.gotquestions.org/blood-red-moon.html

http://tr.wikipedia.org

http://www.space.com/25409-four-blood-moons-tetrad-lunar-eclipse.html

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..