Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Kanlı pazar, opus dei örgütü ve temel kurumları ele geçirmek...

Kanlı pazar, opus dei örgütü ve temel kurumları ele geçirmek...
 

Kanlı Pazar, iktidar gözetiminde kanlı oyun başlıklı yazıdan olacak aklımda kalmış M.Şevket Eygi ismi. Malum popüler, çok bilindik bir isim değil.  Sanal medyada bu ara sıkça söz edildi. Nedeni ise Milli Gazete yazarı M.Şevket Eygi’nin Gülen cemaatini Opus Dei’ye benzeten yazısı.  Yazı dememeli aslında söz konusu medya bombardımanını yaratan sadece bir tümcelik Gülen cemaatinin adını vermeden yapılan eleştiri. 

 Cemaate dokunanın yandığı zamanımızda, doğrusu Eygi’nin yazısındaki bir tümceyi cemaat karşıtı yazılar yazmaya cesaret edemeyen medyamız sanal medyada manşetlere yerleştirdi.  

 “Opus Dei'ye benzer bir güç oluşmakta ve temel kurumlarda kadrolaşıp onları ele geçirmektedir.

Makyavel'in "Amaca ulaşmak için her vasıta ve çare mübahtır" prensibi uygulanmaktadır.

 

Eygi’nin yazısının bütünü incelendiğinde “ABD'nin, İsrail'in, Evangelistlerin, Haçlıların, Global Kapitalizmin ve Liberalizmin arzuladığı Şeriatsız, fıkıhsız, cihadsız ılımlı/light İslamın..” uygulanan politikalar ile hayata geçirildiği iddia ediliyor.

Kanlı Pazar, iktidar gözetiminde kanlı oyun’ başlıklı yazıyı okumanızı öneriyorum.1960’lı yıllardan bu güne tarihin bir biçimde tekerrür ettiğini, 6.Filo’ya karşı çıkan devrimciler  ile onu kıble yapanların mücadelesinin sürdüğünü not düşerek süreçte rolünü kaptıranların hiç değilse bozuk saat gibi günde iki kez 12’yi gösterdiklerinin altını çizelim. Artık gecenin mi, gündüzün mü 12’si kararı siz okura bırakıyorum.

Yazarın söz ettiği,Gülen cemaati ile paralellik kurduğu Opus Dei örgütünün en önemli özelliği komünizm karşıtlığı, aşırı sağcı olması ve dünya üzerinde bir hayli yaygın örgütlenmeye sahip olmasıdır. 2.8 milyar dolar serveti,600 medya aracı bulunmaktadır; 15 üniversitesi, 97 teknik okulu, 36 ilköğretim okulu olan Opus Dei Tarikatı son olarak karikatür krizi ile gündeme geldi. Tarikata bağlı 'Studi cattolici' dergisi Hz. Muhammed'i cehennemde tasvir eden bir karikatür yayınlayarak dinler arası diyalog girişimine ağır bir darbe vurdu.(Vikipedi)

 

Blognot:Opus Dei / Sociedad de la Santa Cruz de Opus Dei: 1950 yılında papalık tarafından resmen onaylanmıştır. Papalık, güçlü anti-komünist misyonu nedeniyle açık destek verdiği "Opus Dei"nin statüsünü 1982'de yükselterek, örgüt önderine, tarikat başkanlarına mahsus "piskopos" unvanını bahşetti.

Kaynak,T24,Vikipedi,Milliyet Blog

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..