Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '13

 
Kategori
Tiyatro
 

Kapanmasın perde!

Kapanmasın perde!
 

Tiyatro sever dostlar, bugün bavullarınızı hazırlayın, yanınıza en sevdiğiniz eşyalarınızı alın! Çünkü biraz uzağa bir yolculuk yapıyoruz; İnishmore'a gidiyoruz! Yalnız bavulunuzu ne iklime, ne havaya göre hazırlayın. İnishmore'da dikkat edeceğiniz tek şey deli Padraic! Davey'in saçlarını annesi gibi rüzgarda dalgalandırarak Donny'nin evine gittiği gün çarptığı kediyle başlıyor hikayemiz!

Yalnızca kedi deyip de geçmeyin çünkü çarptığı kedi Padraic'in kedisi. Padraic kim mi? İnishmore'un manyak yüzbaşı. Fakat ona manyak dediğinizi duymazsa sizin için çok iyi olabilir.

Padraic karakterine Suskunlar dizisinden de tanıdığımız Reha Özcan hayat veriyor. Mükemmel bir iş çıkaran Özcan, umuyorum ki performansıyla sizi de etkileyecektir. Özcan'la mükemmel bir uyum yakalayan Deniz Elmas ise yalnızca oynamakla kalmayıp, oyunu alıp bir basamak yukarı çıkarmasını başarabilmiş. Oyunumuz, bize biraz uzak bir kültürün ürünü olmasına rağmen, güzel esprileri ve patlayan silahlarıyla sizin dikkatinizi dağıtmamayı da ihmal etmiyor. Oyun hakkında detaylı bilgi ve bilet almak için lütfen ziyaret ediniz ; http://www.devtiyatro.gov.tr/programlar-sehirler-istanbul-detay-inishmore--un-yuzbasisi.html

Devlet Tiyatroları da oyunu şu şekilde tanıtmış;

“Terör örgütü lideri Deli Padraic’in kedisi Arap’ın, gizemli bir şekilde öldürülmesi, bireyler ve örgütler arası kanlı bir çatışmanın fitilini ateşler. Bir kedi yüzünden kaç hayat harcanır sizce? Terörün, hayata karışıp sıradanlaştığı bir coğrafyada yaşanan, nedeni unutulmuş bir şiddetin kara komedisi.”

Şimdiden iyi seyirler dilerim! Umarım bilet bulup izleyebilirsiniz.

Ender Yılmaz

 
Toplam blog
: 13
: 545
Kayıt tarihi
: 10.08.11
 
 

21 yaşında hayatı gözlemleyen, gözlemlediğimi yorumlayan biriyim. Muğla üniversitesinden ayrıldım..