Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '18

 
Kategori
Siyaset
 

Kaplan'ın Tarihi Çıkışı ve Ardından İstifası Neden?

Kaplan'ın Tarihi Çıkışı ve Ardından İstifası Neden?
 

"HDP kurultayında Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek" diyerek partisinden istifa eden Hasip Kaplan'a hemen ardından Sırrı Süreyya Önder "kınıyor ve ayıplıyoruz" şeklinde tepki gösterdikten sonra sözlerine şöyle devam etti; "yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici sözlerin HDP anlayışı ve politikaları ile hiç bir ilgisi yoktur" dedi.

Dünya'da bütün politikacıların sözlerini siyaset bilimcileri tarafından önceden yazılır ve kamuoyu'yla paylaşılır. Doğaçlama söylemler nadiren görülür. Zira dünya politikasında sisteme uygun bir işleyiş biçimi vardır.

Özellikle soğuk savaş döneminin kapandığı 1989 yılından itibaren yeni global dünya ekonomisine göre işlemekte olan politikaların tamamı kapitalizm sisteminin koşullarına göre düzenlenmiş ve dünya ülkeleriyle birlikte entegre şeklinde yürütülmektedir. Zira bütün bağların ekonomiye göre kurulu olduğundan dolayı, politikaların da buna bağlı olarak sürdürülür. Yani politikada atılan her adım aslında ekonomi için atılıyor demektir. Dolayisiyle dünya ülkelerinde kurulmuş veya kurdurulmuş olan her partinin global ekonomi sisteminin bir parçası olarak kurulur veya kurdurulur emperyal ülkelerin desteğiyle.

Asıl konumuza gelelim..

Halkların Demokratik Partisi (HDP)..

Partinin ismine bakınca tüm ülke'deki halkları kapsar niteliğe sahip olduğu görülmekte olsa da gerçekte etnik kimliğe bağlı politikasını sürdürmekte olduğunu açık şekilde görülmektedir. Zaten Kaplan'ın açıklamasında da net bir şekilde görülmektedir.

Her ülkede olduğu gibi ülkemizin de herkesin uymak zorunda olduğu bir anayasası var ve bu anayasa gereği etnik kimliğe bağlı siyasi bir partinin mecliste grup oluşturması daha doğrusu böyle bir partinin kurulmasına dahi yer olmadığı yazılmıştır.

Peki etnik parti otuz yıl önce nasıl doğdu? Nasıl doğuruldu?

Cevap çok açık..

Emperyal ülkelerin global ekonomi sistemine destek olunması için. Ülkede Kürt etnik halkının diğer etnik halklardan farklı tutulmadığı eşit şartlara sahip olduğu halde (-ki Demirtaş bile cumhurbaşkanı adayı olmuştu) yapay Kürt sorunu yaratılarak tıpkı Ortadoğuda sunni şafi dinsel çatışmalarda olduğu gibi ülkede çatışma yaratmak ve silah tuccarlarının daha çok kazanmasına yol açacak gelişmeleri sağlamak için.

Kürt realitesinin Türkçesi budur..

Gelelim Kaplan'ın neden böyle bir çıkışla istifa ettiğine..

Etnik bir partinin mecliste daha uzun süre devam etmesi emperyal ülkelerin çıkarlarına zarar getireceğini ve yeni gelişmekte olan Büyük Oradoğu Projesi bağlamında ülkede iki partili sisteme doğru yol alacağından dolayı önceden hazırlanmış söylemden başka bir şey değildir diye düşünüyorum.

2019 seçimleri için güzelce hazırlanmış bir senaryodan başka bir şey olmadığının da altını kalın çizgiyle çizmek istiyorum.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..