Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '14

 
Kategori
TV Programları
 

Kara Para Aşk / Elif suçunu itiraf ediyor!

Kara Para Aşk / Elif suçunu itiraf ediyor!
 

Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek'in rol aldığı Kara Para Aşk, ikinci sezon ilk bölümüyle geçtiğimiz Çarşamba akşamı ekrana geldi. Büyük beğeni toplayan bölüme; Ömer ve Elif'in duygu yüklü sahneleri damga vurdu. Sevilen dizinin reytingleri bakarsak her iki kategoride 3. sırada yer aldı. Milli takımımzın Danimarka maçını saymazsak, 2.sırada. İlk sıradaki Güzel Köylü tek rakibi gözüküyor.

İzleyenlere soluksuz bir akşam yaşatan dizide; kara para akladığını Ömer'e itiraf eden Elif beklediği cevabı alamaması ve ardından annesi Zerrin'i kaybettiğini öğrenmesiyle büyük bir yıkım ve acı yaşadı. Dost gibi gözüken şimdi de sanki Elif'in hamisi gibi kendini gösteren Tayyar Bey sinsi bir yılan gibi gene Elif'in yanındaydı.

Ömer'in ağabeyi Komiser Hüseyin elmasları sakladığı yerden aldı. İzin gününde oğlunu gezdireceğine, yeni öğrendiğimiz ikinci karısına (metresine) gitti. Ondan da ikinci bir oğlu olduğunu öğrendik. Komiser Hüseyin metresinin evinde, çocuk odasında çocuk pusetinin cebine elmasları saklar.  Sadece bir tanesini cebine alır. Çocuğu uzun zaman görmemiş ki, babaya ilği gösterir.

Aslı Hanım, annesini ittirerek öldürmesi ile bunalıma girdi. Tayyar Bey, hastanesindeki doktorları sayesinde pencereden atlayıp intihar etmek isteyen Aslı'yı uyutur.

3

Arda ve Polis Pelin Ömer'i bulurlar. Zerrin Hanımın ölüm haberini verirler. Hasteneye birlikte gidip, tahkikat soruşturması yaparlar. Kamera bozuk diyerek, kayıtların olmadığı Tayyar Bey söyler. Her şeyi planlmamıştır. Soruşturmadan bir ip ucu çıkartamazlar. Elif'e annesinin ölüm haberini vermek Ömer'e düşer.

Metin'i polis sorgulamak üzere içeri alır. Sevgilisi Nilifer de yanındadır. Tayyar Beyin de içeriden yardımıyla bıraklır.

Metin'in yeni İtalya kuryesi Sibel'in kardeşi kız havaalnında panikler, paraları bırakıp kaçar. Metin haberi duyunca çok sinirlenir. Metin Elif'i arar, hazırlan kız çaylak çıktı yarın Roma'ya sen gidiyorsun deyince Elif kabul etmez, ben kaybedecek hiç bir şeyim yok der ve telefonu kapatır. Elif''in aklı Ömer'dedir.

Ekran Alıntısı KP14.1

Elif mezarlıkta babasına ziyare gitmiştir. Babasına Ömer'e olan aşkını itiraf eder. Ağlar, hıçkırıklarını tutamaz.  Ömer o an gelir, onu orada bulur. Annesinin acı haberini verir. Elif kendini tutamaz, Ömer onu teselli etmeye çalışır.

2

Zerrin Hanın mezarlığa defnedilir. Herkes oradadır, Ömer'in annesi, yengesi, Tayyar Bey. Herkes başsağlığı diler. Ömer de baş sağlığı dileyip ayrılır. Bu defa Elif'i teselli etmek Tayyar Beye düşer.

Ömer'i, Arda ve Pelin yarım etmek isterler. Ne oldu Elif ile ayrıldınız mı diye sorunca, Ömer Elif'in kara para aklama işine bulaştığını anlatır.

Komiser Hüseyin katil damgasını Taner'e vurmuştur. İçeride hapistedir. Kan örneklerinin de arabadakiler ile aynı olduğunu rapora yazdırır. Ömer, Taner ile konuşur. Olayı çözmeye çalışır. Hüseyin tek aldığı elması Aslı'nın geceliğinin arasına bırakır. Suç tamamen Taner'e yıkılmıştır. Taner elmasların olduğu kişinin asıl katil olduğunu söyler.

Elif, Taner'i ziyarete giderken Ömer ile karşılaşır. Elif Ömer'e yalvarır, ne olur afet diye. Ömer ben sana ilk gün sormuştum. Sen bana hep yalan söyledin sustun. Ömer ben seni tanımıyorum, seni hiç tanımamışım. Seni tanıdığım ilk günkü kadar yabancısın bana. Der ve biner rabasına gider. Elif arkasından mahsun mahsun bakar kalır.

Tayyar Bey Metin'i sorguya çeker. Kuryenin gitmediğini, en önemlisi Nilüfer ile ilişkisini yüzüne vurur. Metin ben Nilüfer'i seviyorum dese de derhal ilişkisini kesmesini istyer. Ve özel olarak cezasını keser. Elinin iki pamağını birer çeki darbesi ile vurur, iki parmağını kırar. Hapisteki Taner'in leşini ister, bir gün mühlet verir. Metin, Taner'in kaldığı hücreye bir mahkum sokturur. O mahkum Levent'i iple boğar, sonra da intihar ettiğini aöyler. Levent temiz bir şekilde devre dışı bırakılmıştır.

4

Ömer, ağabeyi Hüseyin'in odasına gider. Hüseyin katilin Taner olduğunu söyler. Ömer kabul etmez. Aralarında tartışırlar. Birileri dosyayı kapatmaya çalışıyor. Hüseyin çok sinirlenir. Çünkü katil o olduğunu biz biliyoruz. Ömer daha öğrenmedi. Taner katilse elmaslar nerde? Komiser Hüseyin'de. Bunu biz biliyoruz.

Ekran AlıntısıKP14.2

Ömer'in annesi, yengesi ve yeğeni Elif'in evine baş sağlığına giderler. Elif onları mevlüde çağırmıştır. Zerrin Hanımın helvasını Ömer'in annesi kavurur. Mevlüt okunur, dualar edilir.  Ömer'in yeğeni kız Elif Hanımın odasına girer, ortalığı karıştırır. Beğendiği bir yüzüğü çantasına atar. Ömer onları almaya gelir. Aşağıda bekler, yukarı çıkmaz. Gözleri yukarıdan bakan Elkif'i görse de, bir türlü başını kaldırıp bakamaz.

Ömer, tanıdığı polis başkomiserini telefonla arar. Elif'in kara para işini konuşur. Annesini eve bıraktıktan sonra Arda ile konuşurlar. Arda Ömer'e ne yapacaksın diye sorar.

5018_5852_02092014_4

Elif o gece Nilüfer'i arar, odasında bulmayınca dışarı çıkar. Nilüfer Metin ile kıyıda teknede buluşmuşlardır. Metin, amcası Tayyar Beyin ikazlarına ragmen buluşmuştur. Elif onları görür. Nilüfer ile tartışırlar. İki kız kardeş şiddetli tartışırlar. Nilüfer sen bana karışma diye bağırır. Nilüfer, ablasını değil, Metin'e inanmaktadır. Ablasını kara para akladığını biliyorum. Elif, Nilüfer'in valizini toplatır, onu Tayyar Beye teslim eder. Tayyar Bey ben bir baba gibi tepesinde olacağını söyler. Onu Mert'in okuluna yazdıracağını söyler. Elif, suçun itiraf etmeye hazırlanıyordur, Tayyar Beye bir müddet buralarda olmayacağını söyler.

Ekran AlıntısıKP14.3

Tayyar Bey, Nilüfer'in telefonunu da elinden alır. Oğlu Mert ile onları baş başa bırakır. Tayyar Bey, Elif Roma'ya gidiyor mu diye Metin'e telefon eder. Onu İstinye sahiline çağırır. Tayyar Bey Aslı'nın annesini itme sahnesini gösterir. Tayyar Bey, Elif teslim olacak, bu görüntüleri kullan.

5018_5852_02092014_6

Ömer, amiri polis başkomiseri ile buluşur. Bir kenarda oturup herşeyi konuşurlar. Elif'in durumunuı konuşurlar. Ahmet Denizer cinayeti ile düğümü çözmeye çalışırlar. Elif de olsa günahının bedelini ödiyecek der, Ömer.

Elif arkadaşı Şebnem ile durumu konuşur. Teslim olmaya karar vermiştir. Hizmetçinin bir yıllık maaşını verir, ben bir süre buralarda olmayacağım.

Ekran AlıntısıKP14.4

Elif arabasından indiği sırada başına bir bez torba geçirilerek, zorla bir arabay bindirilir, kaçırılır. Torba başından çıkarıldığında Ömer'i karşısında görünce çok şaşırır. Senin ne işin var burada diye sorar. Ömer tutuklandım mı? Ömer suskun gözlerle bakar ve 14.bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıKP14.5

Final sahnesinde ise; kız kardeşi Nilüfer'i kurtarmak için kara para aklama suçuna bulaşan Elif teslim olmaya karar verdi. Bu sırada Elif''in, Ömer tarafından kaçırılması izleyenleri şoke etti.

Ay Yapım'ın bu heyecanlı dizisi,10 Eylül Çarşamba akşamı yeni bölümüyle ekrana gelecek. Dizide Ömer'in planının ne olduğu merakla bekleniyor. Ağabeyi Hüseyin'in suçunu çözebilecek mi? Elif'i tutuklayacak mı? Metin ne yapacak? Tüm bu soruların cevabını gelecek bölümde ATV ekranlarında bulacağız.

nebahat    9ba84_Pembe_Ceket

Nebahat Çehre bu dizide yeni sezonda nedense oynamak istemedi. Bu nedenle rol gereği öldürüldü ve diziden ayrılmış oldu. Taner karakterini canlandıran Serkan Kuru'da hapishanede Tayyar Beyin emri ile öldürüldü ve diziden ayrıldı.

Keyifli seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar
Mail : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: milliyet.com.tr/cansever
Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten, dizifilm.com’dan ve diziden tarafımdan kopyalanmıştır.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..