Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '11

 
Kategori
Spor
 

Karadeniz Fırtınası öldü öldü dirildi

Karadeniz Fırtınası öldü öldü dirildi
 


TRABZONSPOR -ANKARAGÜCÜ:(3-2)

 

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda çeşitli nedenlerle zarar gören stat zeminindeki çimlerin yenilendiği(İngiliz firması Support In Sport(SIS)tarafından yapımı üstlenildi)yeni sahasında Trabzonspor iki kez yenik duruma düştüğü maçı çevirerek taraftarlarını mutlu etti ve ligde maç fazlasıyla ikincilik koltuğuna oturdu.

 

Herşeyden önce şunu belirtmeliyiz ki Karadenizde akılların her haliyle hafta içi oynanacak olan UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde deplasmandaki  CSKA Moskova maçında olduğunu anlamak çok zor değildi biz futbolseverler için!Aslında Trabzonspor maça kadro kalitesi itibariyle baktığımızda 1-0 önde başlıyordu.Nitekim  Karadeniz fırtınasının  elinde Burak Yılmaz gibi bir maçı çevirecek yıldızı  vardı.Nitekim yıldız futbolcu maçtan önce yaptığı açıklamada verdiği sözü tutarak seriye kaldığı yerden devam ediyordu ve her gün biraz daha futboluna artı değer katan bir yıldız olarak Türkiye'de de  her genç futbolcu kardeşimizin de aynı zamanda   ilham kaynağı olduğunun bilincinde sorumluluk alarak takımını sırtlamaya devam ediyordu...

 

Ancak şunu hemen ilave edelim Trabzonspor bu gece kişisel yıldızının olağanüstü gayretiyle sonuca gitti;ancak henüz sezon başından beri maalesef bir takım oyunu görüntüsünden çok  uzakta Karadeniz fırtınası.Tecrübeli hoca Şenol Güneş'in bu duruma acilen önlem alacağını umuyoruz ve Avrupa'da oynadığı görkemli futbolunu ligimize de yansıtmasını umuyoruz.Gerçi ilk yarıda 1-0 yenik götürdüğü durumda Serkan Balcı'nın yaptığı aşırtma  şut üst direk yerine ağlarla buluşsaydı tabii ki bordo-mavililer bu kadar zorlanmazlardı kuşkusuz.Hani derler ya  futbolda kazanmak istiyorsanız top da sizi sevecek işte aynen öyle.

 

Maçı tribünden  canlı izleyen bir futbolsever olarak Trabzonspor'un orta alandaki beyni Colman topla bir türlü ilerde,rakip ceza sahası civarlarında buluşamadı(Ankaragücü'nün taktiği yerindeydi) ve takımına pozisyon hazırlayamadı.Allah'tan zaman zaman Adrian tek başına bu görevi üstlenmeye çalıştı ancak Trabzonspor'un bu sezon flaş transferi Volkan Şen kendisine bir türlü yeterli desteği sağlayamadı. Volkan'daki bu performans düşüklüğüne acil olarak önlem alınmalıdır.Yoksa futbolumuz bir yıldızından mahrum kalacak. Aynı zamanda Trabzonspor ilk yarıda iki kanadı da yeterli olarak kullanamadı. Ağırlıklı olarak sağ kanattan Serkan vasıtasıyla gelmeyi denediler ancak Ankaragücü'nün ilk golünü atan ve takımının ve sahanın  yıldızlarından  olan Turgut Doğan bu kanatta  başına bela oldu Serkan Balcı'nın ve Karadeniz Fırtınası'nın.

 

İkinci yarıda daha derli toplu bir dizilişle mücadele eden bordo-mavililer Colman ve Adrian'ı biraz daha ceza sahasına daha yakın civarlarda  topla buluşturarak etkinlik sağladılar.Ama yazımızın başında belirttiğimiz gibi maçın kırılma anı kazanılan serbest atışta Burak Yılmaz'ın 79.dakikada attığı muhteşem frikik golüyle  genç yıldız adeta takımını ipten alıyordu.Ve Ankaragücü'ne attığı bu golle  8.golüne imza atıyordu.Bu arada soldan yaptığı etkili  bindirmeyle gecenin başarılı eldiveni Özden'i avlayarak  takımına 66.dakikada 2.golünü kazandıran Celustka da attığı golle galibiyetin diğer bir mimarıydı.Ancak yine de bugün Trabzonspor'un karşısında çok dirençli bir başkent temsilcisi vardı oyunun genelinde attıkları 2 golün yanısıra ikinci yarının başında yakaladıkları net(karşı karşıya) bir fırsatı  Theo Weeks'in biraz da bencilliğinden olsa gerek!- heba etmeselerdi -ve  ayrıca  maçın uzatma dakikalarında değerlendiremedikleri yine net bir  fırsatı hesaba kattığımızda Trabzonspor ucuz kurtuldu..Ankara'nın sarı-lacivertli ekibinin gerçekten başarılı bir mücadele sergilediğini ve maç sonunda deneyimli hocaları Ziya Doğan'ın da değindiği  tecrübesizliklerinin kurbanı oldukları tespiti yerindeydi.Başkentimizin köklü çınarı Ankaragücü bulunduğu yeri hiç mi hiç haketmiyor sevgili futbolseverler.Umarız kısa sürede toparlanırlar. Bu durumda yapılan yanlış yönetim seçimlerinin etkileri  bu ulu çınarımızı  son yıllarda ligimizde kümede kalma savaşı veren bir konuma itmiştir ne yazıkki!Ankaragücü kulübü kimsenin tapulu malı değildir ve takımın asıl sahibi o vefakar ve cefakar taraftarıdır. Bu böyle bilinmelidir ve kimse taraftarın onuruyla oynayacak girişimlerde bulunmamalı ve kulüp yönetimiyle yerinden yönetim faaliyetleri birbirine karıştırılmamalıdır.

 

Trabzonsporumuzun tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ülkeyi temsil etmesinin vermiş olduğu heyecan ve  ayrıca yeniden yapılandırılmaya gidilmiş olması nedeniyle bu  ligde konsantrasyon  sorunu yaşaması çok da garipsenmemesi gereken olağan bir durum. Tribünlerdeki havayı soluduğumuzda taraftarlar adeta bu ligden ziyade Avrupa'da gelecek başarıya endekslenmiş durumdalardı ve nitekim  tribünlerde yer yer boşluklar göze çarpıyordu. Bordo-mavili taraftarlar artık bundan sonra   daha da büyük zaferler yaşamak istiyorlardı .Gurbetçi Gençlerin sesine kulak vermemiz gerek. Tabii bir de  ah şu Umut Bulut  gitmeseydi diyerek hayıflananlar da hiç de azımsanmayacak kadar var! Gerçekten bu kadar formda olan Burak'ın yanında bir de Umut olsaydı gerçekten bordo-mavili takım bu sezon gol rekoru kırardı demek geliyor içimizden! Ama nede olsa deneyimli teknik direktörler işte bugünler için vardır. Şenol Güneş 'in bu sezon omuzlarında çok daha ağır bir yük var.Umarız ki tecrübeli hoca yeniden yapılandırdığı takımıyla  Avrupa'da verdiği sınavı ligle beraber ilerleyen haftalarda da istikrarlı bir şekilde  yürütebilsin ama dedik ya Avni Aker'de herkesin aklı bu maçtan ziyade  hafta içinde oynanacak olan  CSKA maçındaydı.Bizler de 18 Ekim'i dört gözle bekliyor ve temsilcimizden bu ülkeye bir galibiyet armağan etmesini bekliyor ve Karadeniz Fırtınası'na gönülden başarılar diliyoruz...

 

Yorum:Erdem Dinseven 

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..