Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Herkes Fener'li olacak

Herkes Fener'li olacak
 

“ Hıncal Uluç, geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongrede Adnan Polat'ın Galatasaray'ın yeni başkanı olmasını değerlendirdi. Uluç Fotomaç'taki köşesinde şunları yazdı

Şimdi o zaman bu Adnan Polat nasıl bir Adnan Polat'tır? Yönetimi kuracak. Bu kukla bir yönetimdir, başından çürük başlamış bir yönetimdir. Özhan Canaydın'ın adamlarının hepsi hemen hemen sürüyor, hepsi devam ediyor. Değişen bir şey yok. Son zamanlarda söylediğim bir laf var. 'Şaka' diye alıyor millet: Doğrudur. "Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak" diye bir laf var. O süreç başlamıştır. Çünkü yakında 'Galatasaray' diye bir şey kalmayacak. O zaman zaten herkes mecburen Fenerli olacak.”(sabah 25.03.08)

Hıncal Uluç uzun zamandır GS yönetimi ile kavgalı, hem de öyle bir kavgalı ki ya hiddetinden, veya doğruyu gördüğünden Fenerin başarılı gidişini takdir etmeye başladı.

Fenerin başarılı olmasında yönetimin başarının sırrını anlaması yatıyor. Sevilla maçından sonra Azizi Yıldırım gazeteciye verdiği beyanatta bu yılki hedeflerine ulaştıklarını söyledi. 2010 yılı için hedeflerinin şampiyon kulüpler finalini oynayarak kupayı almak olduğunu söyledi. Bunları söylerken önemli bir cümle kurdu “sürdürülebilir başarı” dan söz etti, gelip geçici bir kere ve şansına değil adım adım ve iyileşerek, sürekliliği sağlamaktan söz etti. Bu kalite anlayışının temelidir, sürekli iyileştirme ve süreklilik sağlama, sürdürülebilirlik. Fenerbahçe bunu fark etti, yönetim bunu far ketti, taraftara teslim olmayan ve hatta taraftarı eğiten bir yönetim var Fenerde, dikkat edin artık Fener stadyumunda galiz küfürler duymuyorsunuz.

Hıncal Uluç dilerim GS kulübüne kızgınlığı nedeniyle değil, gerçekleri görmesi nedeniyle bu yorumu yapmıştır. Biz Fenerli olarak GS nin yok olmasını istemeyiz, bilakis güçlü bir GS nin bize faydası olacağına inanırız. Hatta bu durum için ne yapılması gerekiyorsa FB elinden geleni yapmalıdır, eminim yapar da.

Türk futbolunun önemli kulüplerinden olan GS ile Fener büyür, GS siz bir ligde Fener şampiyon olmuş, olmamış pek önemli değildir. O zaman belki tümüyle Avrupa’da oynarız.

GS nin yapacağı şey, hiçbir kompleks duymadan Fener’in yükselişini incelemektir. On sene önce Fener için vah vah diyenler vardı, ama şimdiki durum göğüslerimizi kabartıyor, niçin, çünkü kulübü yönetenler çağdaş yönetimin ne olduğunu biliyorlar.

Fenerbahçe imparatorluğunun kurulması hem Türk hem de dünya futbolu için önemli bir olaydır. Yeter ki bundan sonraki Fener yönetimleri yapılanı bozmasınlar. Ali Şen bile bu durumu takdir ettiğine göre gelecekteki Fener yönetimlerinin bayrağı daha da yükseğe dikeceklerini düşünmek gerekir.

Bir gün herkes Fenerli olacak. Bu slogan bile bir vizyon, bir hedeftir, dünya vizyonu ve hedefi olanların dünyasıdır, Uluç bunu farketmiş.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..