Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '18

 
Kategori
Haber
 

Karadeniz'in Oyunu, Önüne Geleni Vurdu. Onca Emek te Yok Oldu!

Karadeniz'in Oyunu, Önüne Geleni  Vurdu. Onca Emek te Yok Oldu!
 

Karadenizin Azgın dalgaları, turistik köyü, yerle bir etti.


 

 

      Yaza çize Bartın Güzelcehisar Köyünün cılkını çıkardık her seferinde.  İzmir Basınından serzenişler aldım son günlerde: “ Hep Bartın Bartın. Başka konu yok mu” diye.

       Ama onlar bilmez. Güzelcehisar’ın  80 milyon yıllık lav kayalıkları var. Onları turizme açmak için bir fikir attık ortaya. İşin ucunda “döviz” var zira. Bunun üzerine de projeler geliştirildi, işin parası hazır  edilip inşaata başlandı.

      Ve son fırtınadan, yapılan tesisler kağıt gibi yırtılıp denize uçtu. Sıfıra  sıfır, elde  var sıfır.

    Görüntünün olası içeriği: okyanus, gökyüzü, bitki, ağaç, açık hava, doğa ve su

AZGIN DALGALAR, GÜZELCEHİSARI DALGALARIYLE YUTTU.

        İzmir’deki arkadaşlar istedikleri kadar laf atsınlar. Bartın’ın  resmen fahri hemşerisiyim. Belediye bu sıfatı vermiş bana. Sonuna kadar işlerin takipçisi  olarak vazifelendirdim kendimi. Ki, Bartın’ı seven bir insan olarak. Çocukluğumun şehri Bartın, istiyorum ki,  her bakımdan yücelsin.

       Son fırtınalar, koskoca tırları devirirken, Karadenizdeki tahribat, normal karşılanabilir. Ama gelgelelim,  Karadenizin  azgın dalgalarının sabıkası, herkesçe bilinirken, bu yürüyüş yolunda “Yürüyüş platformu” neden ısrar edildiğidir. Şimdi sil baştan. Yazık oldu onca  masrafa.

       Ta baştan dedik bu köşemizden:  “yürüyüş yolu, plaj arkası dağ yolundan olsun.” diye. Kimse dinlemedi.

       Daha işin başlangıcında Bartın’ın vekili Yalçındağ   “Güzelcehisarın bağrına hançer saplandı” dedi.  Aynı vekil, daha önce elini taşın altına sokmadı. Konuyu Turizm Bakanı ile görüşmedi. Hele öbür vekil, hiç tınmadı bile. Şimdi Amerika’sında. Kulakları çınlasın.

       Bartın’ın eski kökenlerinden birisi de “Kazıklanan Güzelcehisar” diyor. Bartın. Tepki çığ gibi. Buranın eski Turizm İl Müdürü  Ali Göçmen “ Burası için hazırladığım projede  sahile kazık çakmak yoktu. Bunun  yerine dağ dibi araziden yürüyüş yolu işaretli idi. Anlaşılan  şimdiki yetkililer, bizim çalışmayı ciddiye almamışlar” diyor.

       Eşek çamura batınca, yol göstericileri, tam bu sırada ortaya çıkar. Eee, batmadan evvel de yol gösterilmişti ama, Vali Dirim’e cinnet gelmişti “Her şey tamam. Bir aksilik yoktur. Olumsuzluklara karnımız toktur” Der demez, ilk kazma vurulup inşaat devam etmişti. Valinin başını, çok ağrıtmışlardı.

       Buyurun, şimdi buradan yakın. Yolun tahta zemini  kağıt gibi yırtılıp havalarda uçtu uçtu, bir kısmını da deniz yuttu.   Bir kısım parçaları, komşu kasabalarda bulundu. Karadenizle şaka olmayacağını unutmuşuz. Karadeniz, başı ağrıyanlara, ipe un serenlere, ben yaptım oldu diyenlere, benim kanım, seninkinden kırmızı diye inatlaşanlara inanmaz ve acımaz. Şimdi cereme  çekme zamanı.

       Proje, Karadenizin keyfini  beklemez. İş yürüyecek ama, kimsede takat kalmadı. Şikayetler yükselerek artmağa devam ediyor. Tahribatın bütün molozları, vilayet binası önüne seriliyor şimdi. Valilik yıpratılıyor. En iyisi mi, Valimiz, bu  turizm işinden kendisini affetmesi ve bir koordinatör  olarak kuracağı teknik ekiple  konunun kontrolünü, sıkı sıkıya  sağlamaktır.

       Bir yandan 80 milyon yıl  öncesinin lav kayalıkları. Aynısı California’da var.  Turizme açılmış para kırıyorlar. “ Bizim başımız kel mi” dedik,   kolları sıvadık. Al sana hüsran.

       Seneye ne güzel festival de yapacaktık. Gelen turistleri  Başkan Cemal Akın   Ebu Derda Türbesinde ilkten ağırlayacaktı. Sonra tarihi Taşhan’da toplanıp, “Hoş geldin kokteyl”i  verilecek ve . Bartın Gazetesinin 95 yıllık pankartı ile birlikte bir  toplu resim çekilecek. Bu ufak yerde 95 yıllık gazete mi olurmuş” merakını da böylelikle kafalarına da sokmuş olacaktık.

       Bu işleri öğrenmek için California’ lara bir heyet  gidecekti. Gitti de, daha dönmedi mi?. Dönmedilerse her halde bir yenisi yollanır. Böylelikle, öbürlerini de bulmuş olurlar.

       Turistler , topuklu ayakkabıları kuma batmadan, tıngır mıngır yürüyerekten lav kayalıklarına ulaşacaklar.  Sonra soyunup  dökünerek kayaların dibinde denize girip, ışıl ışıl ışıklanıp aklanacak, paklanacak, günah çıkarır gibi. Meryemana’ daki gibi işlevi olacak buranın. Suya batan, altın suyuna batmış gibi hissedecek kendisini.

       Akşamına da, gelsin  saltanat kayıkları.  Leventler kürek çekecek. Yaşmaklı, şalvarlı, feraceli turistler, körfez turu yapacaklar. Işıklandırılan Lav kayalarımıza hayran hayran bakacaklardı

       Tütsüler tütecek. Bir yandan  kavrulmuş fıstıklı  şerbetler dağıtılacaktı. Türk lokumu ile Türk Oryantali de tanıtılmış olacak. Ki bundan 25 yıl önce Marmaris Belediyesi  bunu başarı ile uzun yıllar yürütmüştü. Turistler havaya sokulacak. Ve nu festival ile festival. Ünümüz, hudutları aşacaktı. Bu günleri görür müyüz acep?

                                                                              &&&

       Şapka düştü, kel görüldü. Karadeniz iyi bir oyun oynadı Güzelcehisara. Acaba, koskoca Karadeniz,  “Kızım  sana söylüyorum, gelinim sen anla” diye kime, kimlere serenat yaptı dersiniz? Kim kime oyun oynadı?

       Ört ki, ölem !

       Bir Güzelcehisar Masalıydı”anlatılanlar. Masalımız burada bitti, onlar ersin muradına, biz çıkalım tahtımıza,

Görüntünün olası içeriği: kar, dağ, gökyüzü, ağaç, açık hava ve doğa

KARADENİZİN İNCİSİ GÜZELCEHİSARDA,  AZGIN DALGALAR, TURİZM İNŞAATLARINI KAĞIT GİBİ YIRTARAK DENİZLERE SAVURDU.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç, bulut, açık hava, doğa ve su

TURİSTİK GÜZELCEHİSARDAN..

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

BARTININ ESKİ TURİZM İL MÜDÜRÜ ALİ BÜLENT GÖÇMEN, İLGİLİ BİİRİMLER İÇİN RAPOR VEREREK, BU GÜNLERİ ÖNCEDEN TESBİT ETMIŞ. "İLGİLİLER, İLGİSİZ KALDI" DİYOR.

Görüntünün olası içeriği: ağaç, gökyüzü, açık hava, doğa ve su

KARŞI SAHİLDEKİ LAV KAYALARININ BAŞLANGICI GÖRÜLÜYOR

Görüntünün olası içeriği: oturan insanlar, gökyüzü, açık hava, su ve doğa

ONCA KARŞI ÇIKILMASINA RAĞMEN BU  YÜRÜYÜŞ PLATFORMU YAPILMIŞTI. ŞİMDİ YERİNDE YELLER ESİYOR. TAHTALLARINI DENİZ ALDI UÇURDU.  İSKELETİ KALDI

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut, ağaç, açık hava ve doğa

KIŞ HALİYLE GÜZELCEHİSAR

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, köprü, açık hava, su ve doğa

850 METRELİK YOIL İDİ. TURİSTLERİN AYAĞI KUMA BATMAYACAKTI. ŞİMDİ İSE BU YOL HAVAYA UÇUP, DENİZE KARIŞTI. DENİZ DE ALIN MALINIZ DERCESİNE KARAYA  KUSTU TAHTALAR

Görüntünün olası içeriği: okyanus, gökyüzü, açık hava, su ve doğa

ÜSTTEKİ GİBİ DAYALI DÖŞELİ YÜRÜYÜŞ YOLU, ŞİMDİ İSKELETE DÖNÜŞTÜ BU RESİMDEKİ GİBİ

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut, okyanus, dağ, ağaç, açık hava, doğa ve su

HER DAİM DALGALIDIR GÜZELCEHİSARDA DENİZ

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

YÜRÜYÜŞ YOLU İLGİLİLER EMEK SARFETMİŞLERDİ. ŞİMDİ SİL BAŞTAN. AMA  YA PARA ?

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, açık hava ve doğa

DENİZ ACIMADI. SÖKTÜ TAHTALARI YUTUP DENİZE FIRLATTI. DALGALAR DA KARAYA TEKRAR KUSTU BU RESİMDEKİ GİBİ. (RESİMLER BU GÜN ÇEKİLDİ)

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

KONU,  DEMİR KAZIKLI YOL OLARAK KANAL FOX' A DA KONU OLMUŞTU.

Görüntünün olası içeriği: okyanus, gökyüzü, dağ, bulut, açık hava, doğa ve su

GÜZELİM YERİN TAMAMEN HEBA OLMASINDAN KORKULUYOR.

Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç, gökyüzü, açık hava ve doğa

GÜZELİM GÜZELCEHİSARDAN

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..