Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '10

 
Kategori
Deneme
 

Karadeniz

Karadeniz
 

Yıllardır merak ettiğim soru dün akşam televizyon izlerken yeniden aklıma geldi. Televizyon kanalları arasında zap yaparken Karadenizin o muhteşem güzelliklerini anlatan bir belgesel ile karşılaştım. Büyük bir zevkle izledim. Aklıma şu soru takıldı niye biz Karadenize gitmiyoruz. Genelde Ege ve Akdenize gidiyoruz tatile.. Oysa ki Karadenizde de var deniz.

Ege ve Akdenizdeki turistik tesisler niye Karadenizde yok. Ülkemizin bu cennet yöresini kendi halkımıza ve turistlerimize tanıtamıyoruz. Bunda suç kimde? Ben en büyük suçluyu o yöre insanında buluyorum. Şimdi bu da nerden çıktı demeyin. Size sorarım Karadenizden çıkıp büyük adam olan tekrar memleketine dönüyor mu? Cevabım kesin hayır.

Ne varsa bu büyük şehirlerde orda kalıyorlar. Daha sonra da ailelerini de gelip alıp götürüyorlar. Diyeceksiniz ki büyük şehirlerin imkan ve olanakları kendi memleketlerinde olmadığı için ama herkes böyle yaparsa memleketleri nasıl büyük şehir olacak. Annemin memleketi olduğu için biliyorum Şebinkarahisar zamanında vilayetmiş ama bu yukarıda saydığım sebeplerden dolayı vilayetlikten düşmüş.

Yıllardır da bekliyor il olacağım diye.. Bir çok ilçe il oldu. Ama Şebinharahisar olamadı. Dediğim gibi bunun suçunu biraz da yöre halkı kendisinde arasın. Karadeniz o kadar güzel bir yer ki bizi oralara çekmesi lazım. Her şey deniz demek değil Karadeniz’in güzelliklerine bakıldığı zaman hayran kalıyorsun.

Bir de yurt dışında tatil yapanlar var. Niye Avrupa’da yaşayanlar akın akın buraya geliyor. Çünkü kendisinde olmayan çok şey bizim ülkemizde var. Ama biz hala Avrupa sevdasındayız. Bırakalım bunları önce kendi yurdumuzu tanıyalım. Her yerini karış karış gezip öğrenelim. Tabi bu arada biz büyük şehirdeki insanları Karadenize çekecek çeşitli etkinliklerin yapılması ve bunun sıklaştırılması lazım.

Yollarını düzenlemek, konaklama tesislerini yapmak, ulaşım imkanlarını sağlamak nasıl Akdeniz ve Ege’ye rahatlıkla gidiliyorsa oraya da o şekilde gidilmesi lazım. Bir çok Karadenizli milletvekili ve iş adamlarımız var onlar biraz fedakarlık yapıp buralara yatırım yaparlarsa hem Karadeniz hem de Türkiye için çok güzel olur.

Ülkemiz için çok önemli olan bu konu hakkında yetkililer daha da çok çalışmalılar.. Yurdumuzun en yeşil köşesi Karadeniz’e daha çok el atmalı.

Sevgi ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 110
: 706
Kayıt tarihi
: 27.02.10
 
 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinden Bilgisayar Operatörü olarak çalışıp emekli oldum. Evli ve 2 çocu..