Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '09

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

Kardelen’in katil zanlısı: Türk vatandaşı Ali Kur!

Kardelen’in katil zanlısı: Türk vatandaşı Ali Kur!
 

Kardelen’in katil zanlısı: Türk vatandaşı Ali Kur!

Bundan üç buçuk hafta evvel cinsel tacize uğradıktan sonra boğularak öldürülen Kardelen’in katili Ali Kur isimli bir Türk’müş.

Savcılığa göre Padaborn cinayetinin zanlısının Türk Vatandaşı Ali Kur olduğuna dair çok önemli ip uçları bulundu. Cesetin bulunduğu yerin yakınlarında bulunan bir kartvizitin Ali Kur’a kadar uzandığı tespit edildi. Kartvizitin Türkiye’de bir kuyumcuya ait olduğunu açıklayan polis, yaptığı araştırmalarda Kuyumcunun Padaborn yakınlarındaki akrabalarını tespit ettikten sonra katil zanlısı Ali Kur’un izine rastladı. Katil zanlısının evinde bulunan DNA izleri üzerinde yapılan testlerin cinayet mahalinde bulunan DNA izleriyle örtüştüğünü bildiren savcılık, Ali Kur’un Kıraç ailesiyle komşu olduğunu fakat Kıraç ailesiyle tanışmadığının tespit edildiğini açıkladı. Ali Kur isimli Türk vatandaşının firari olduğunu ve şu anda Aydın yakınlarında bulunan ailesine sığındığını tahmin ettiklerini bildiren savcı Ralf Vetter, zanlı hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarıldığını ve Türk polisinin kendisini aradığını kaydetti.

Katil zanlısının 2001 yılından bu yana Almanya’da yaşadığı, 2002 yılında evlendiği ve çocuksuz olduğu biliniyor. Korkunç suça (firari olan) eşinin de karışmış olabileceği üzerinde duran Alman polisi Türkiye’deki meslektaşlarıyla irtibat halinde olduklarını bildirdi…

Kardelen Kıraç’ın katil zanlısının yakalanması halinde, mahkemesinin Almanya’da görülüp Almanya’da cezaevine konacak olması beni gerçekten çok üzüyor.

Kaynak: Spiegel online. de

 
Toplam blog
: 121
: 1814
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Almanya'da doğdum. Haylaz bir öğrenciydim. 16 yaşımdan beri ticaretle ilgileniyorum. Şu anda büyük b..