Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kariyer ve iş için

İlk yazımı paylaşıyorum. Hata ve yanlış anlaşılmdadan dolayı şimdidien özür dilerim.

Artık Türkiye'de birçok şey değişti. Değişen bu oluşum karşısında insan kayanaklarında nasibini aldı. Nasıl mı? bakın anlatayım. Artık iş başvurusu yapıyorsunuz. Sonra beklemeye geçiyorsunuz. Bir firma iki firma üç firma her neyse sonunda bir firma size gelin yarın bir görüşelim diyor. Siz de masumane bir şekilde tamam deyip  randevu günü düşüyorsunuz yollara. Firmanın insan kaynakları ile görüşüyorsunuz ve görüşme sonunda insan kaynakları size olumlu olumsuz döneceğiz diyor. Okey buraya kadar bir sorun yok. Eve gittiğinizde bir telefon ve görüşme yaptığınız firmanın insan kaynakları size yarın için bir randevu veriyor. Sizde yine masumane bir şekilde firmanın yolunu tutuyorsunuz. Firma randevu saatine bilerek yarım saat geç görüşmeye başlıyor. Evet içeri alınıyorsunuz.. Size şunu yapıyorlar.

Önünüze Yarısı kırmızı yarısı beyaz küp veriyorlar. Bir de karmaşık şekil resmi siz bu küplerle o resimleri yapmaya çalışıyorsunuz.1 dakika içinde yapmak için çabalıyorunuz. Yaptınız yaptınız yapamadınız başka resim verilip başka küp resmi yapmaya çalışıyorsunuz. Bu şekilde 3 yada 4 kere bu işlem tekrarlanıyor. Sonra size kibarca teşekkür edip sırtınız sıvazlanarak biz sizi en geç şu zamana kadar arıyacağız diyorlar.

Sonuç ne arayan  ne soran.....

Peki noluyor. Bakın bu işi yapan tek bir kişinin cebi inanılmaz kazanç sağlıyor. Peki ne uğruna sözüm ona firmalara kaliteli insan gücü yerleştirme adına.

Ben inanmayanlardan olup aynı zamanda da karşı olanlardanım. Arkadaş ben firmaya iş için emeğimi pazarlamaya çalışırken bir de küp müp testlerine girerek aptalmısın salak mısın muamelesi görmek açıkçası beni çok üzüyor. Sen beni alacağın iş ile ilgili uzmanlık sınavına soksan eyvallah. Nedir bu anlayamadım ? Anlamayacağımda...

Bakın birçok firma batıyor. Neden mi?  Çok basit branşlarında uzman kadrolu eleman veya müdür bulunduramadıklarından. Neyse anlatacağım ve paylaşcağım çok şey var. İlerlyen günlerde buluşmak üzere

 
Toplam blog
: 2
: 318
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Anadolu üniversitesi İstatistik bölümü mezunuyum. Şu anda bir tekstil firmasının ürün ve stok yön..