Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Karnabahar Çorbası

Karnabahar Çorbası
 

Sebze Çorbası


Merhaba,

Bu çorbayı ilk kez Makedonya seyahatimde içmiştim. Yağmurlu bir  yaz sonu koşuşturarak girdiğimiz restoranın tüm hizmetinden memnun kalmıştık. Makedonya doğal güzelliği kadar, uzun yıllar  farklı uygarlıklara ev sahipliği yaptığından köklü ve zengin bir mutfak kültürüne de sahip. Dolayısıyla mutfağında Osmanlı mirası da buradayım diyor. Ortak yönlerimiz pek çok, damak tadımız bile aynı diyebilirim. Yemeklerin  adı:Börek, kuru fasulye, baklava, güveç, dolma, sarma, turli (türlü), yoğurt, köfte, boza.:)

Gelelim çorbamıza, görünüm ve tat olarak enfesti. Karnabaharlar üstünde çiçek çiçek, havucu, bezelyesiyle, krema gibi kıvamıyla  hayli iştah açıcıydı. Malzemeler: Karnabahar, havuç, bezelye, patates, domates, un, tuz, tereyağ.

Tarifi: Bir tencerede 2 kaşık un bir kaşık tereyağ  ile kavrulur. Soğuyunca  suyunu koyup minik minik doğranmış havuç, patates, domates  ve bezelye eklenir. Karnabahar çabuk piştiği için diğer sebzelerden sonra katılır. Tuzu da konup kısık ateşte pişirilir. Sebzeler pişince çorbamız olmuş  demektir. Karnabaharların küçük çiçekler halinde renkli sebzelerin aralarında görünmesi çok şık oluyor. Havuç, patates ve bezelyeyi dondurulmuş garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Karabiberle ve bol limonla servis uygundur.

Afiyet olsun.