Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Karşıyaka CHP'de çanlar kimin için çalıyor?

CHP Karşıya'da eski ilçe Başkanı Adnan Alabay'ın tutuklanmasının ardından, İlçe örgütü  dün sandık başına giderek,  Ziya Gökalp Kültür Merkezinde yapılan seçimle yeni başkanını seçti. Kayyum Heyeti'nin başkanlığını yapan Dr.Ali Karaege  ile heyette yerel Kadın Kolları eski başkanı Nurşen Balcı ilçe başkanlığı için yarıştı.
 
Kongrede 369 delege oy kullandı.Oylardan 203'ünü alan Ali Karaege  CHP Karşıyaka'nın yeni başkanı seçildi.Nurşen Balcı ise 162 oyda kaldı. Sandıktan çıkan 4 oy geçersiz sayıldı.

Söylenenlere göre kongre günü erken saatlerde Karşıyaka Belediye Başkan'ı Cevat Durak, CHP izmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ve Nurşen Balcıkongreden önce delegelerle tek tek görüşmüş.

Kapalı kapılar ardında ne konuşulduğunu bilmiyorum ama seçim sonucuna bakacak olursak pekte etkili olduğu söylenemez.

Kongre başlamadan önce geçici yönetim adına Dr. Ali Karaege bir konuşma yaptı. Doğrudan konuşmaya başlayarak gündemi okuması Başkan Durak'ı CHP İzmir Milletvekili Alattin Yüksel'i rahatsız etti.Ön sırada oturan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 'ilk günden aday gibi çalışırsan böyle olur' diye yanıt verdi.CHP İzmir Milletvekili Alattin Yüksel de 'Sunucu kız yapsaydı o zaman' diyerek uyarıda bulundu. Durak bunun üzerine 'Bu görev kongreyi açanındır' cevabını verdi.
 
Kongrede ki bir diğer tartışma ise tüzük ve gündem tartışmasıydı.

Parti tüzüğünün ilgili maddesine göre kongrede il yönetiminin görevden aldığı ilçe yönetimi ile ilgili açıklama yapması gerektiği konusu.

Bu açıklamaların yapılıp yapılmayacağı tartışmalara neden oldu.
 
Divan Kurulu Başkanı Milletvekili Mustafa Moroğlu, "Tüzüğümüze göre görevden alınması işlemini yapan kurul bu kararını niye aldığını ifade etmesi lazım... Görevden alınan yönetim adına birisinin de konuşması gerekir. Ama bu, tüzükte olmasına rağmen gündemimizde yok. Ben gündem dışına çıkamam. Partimizdeki arkadaşlar zaten bu süreci biliyor. Yönetimin niye alındığını açıklamaya gerek yok. Ben kendi başıma divan başkanlığı yapmak için gelmedim. Gündeme geçmeden önce talep olsaydı ekleme yapılabilirdi. Gündeme göre yapacağız. Her konuda karar verme yetkisi bizdedir. Ben konuşurken sesinizi yükseltmeyin. Size gayet açık konuşuyorum. Kulaklarınızı açın. Biz divan kuruluyuz" dedi.
 
Bazı partililer oylama yapılmasını isterken Moroğlu beş dakika aranın ardından salona tekrar geri döndü ve "gündeme göre gidiyoruz" dedi.

Bunun üzerine il yönetimi Karşıyaka ilçe'yi niye görevden aldığını açıklamak zorunda kalmadı.
 
Bazı partililer de Moroğlu’na ilçe yönetiminin görevden alınması konusunda açıklama yapılmasını istedi. Moroğlu bunun üzerine, “Herkes karara saygı göstersin” cevabını verdi.Divan Başkanı Moroğlu'nun çağrısı üzerine adaylar el ele tutuşarak birlik mesajı verdi.

Moroğlu daha sonra iki adayın elini havaya kaldırdı ve salondakiler ile birlikte "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" diye bağırdı. Divan, görevini seçim kuruluna bırakırken oylama süreci de başlatıldı.Sonuçlar açıklandığında ise kazanan  Ali Engin oldu.
 
Daha önce de söylediğim gibi bu kongrede amaçlanan CHP Karşıyaka ilçe başkanını seçmek değildi.Amaç , Cevat Durak'ın belediye başkanlığı sürecine yeni dönemde devam edip etmeyeceği ve İl Başkanı Ali Engin'in Karşıyaka Belediye Başkanlığı hayalinin gerçekleşip gerçekleşemeyeceğiydi.

Yani Karşıyaka Belediye Başkanlığı yarışı sonuçlandı desek daha doğru olur.
 
Bu seçimi CHP İl Başkanı Ali Engin kazandı. Bu Başkan Durak'ın Ali Engin karşısında

ikinci mağlubiyeti oldu.
 
Başkan Durak daha önce de İl kongresinde Ali Engin'in karşısına Levent Eyipişiren'i çıkaran ekibin mimarlarından biriydi.

Bu mimaride yeralan diğer bir isim ise CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'dı.

Mücadele de kazanan Ali Engin olmuştu. Yine aynı kadro öncülüğünde bu kez Karşıyaka CHP'de Ali Engin'in karşısına Nurşen Balcı çıkarıldı.

Görüldüğü gibi hem il hem de ilçe kongresinde kazanan isim Ali Engin oldu.Kaybeden Nurşen Balcı gibi görünse de asıl kaybedenler Mehmet Ali Susam ve Cevat Durak oldu.

Şimdi çanlar Başkan Durak için çalıyor.
 
Bugünden itibaren Başkan Durak'a, Karşıyaka Belediye Başkan'lığının son dönemi olarak bakılacak ve kendisi 'topal ördek' muamelesi görecektir.

Kongre sonucundan da anlaşılacağı gibi Karşıyaka'nın tek galibi Ali Engin oldu.

CHP İl Başkan'ı Ali Engin bu seçimi de kazanarak Karşıyaka Belediye Başkanlığı hayaline  bir adım daha yaklaştı ve bu yolda emin adımlarla yürüyor.

Karşıyaka CHP kongresi bize işte böyle sonuçlar çıkardı.

 
Toplam blog
: 12
: 610
Kayıt tarihi
: 25.05.12
 
 

Pınar Elmas 6 Mayıs'ta İzmir'de doğdu. İzmir Karşıyaka Lisesi'nden sonra eğitimini Kocaeli Üniver..