Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '10

 
Kategori
İzmir
 

Karşıyaka metrosuna kavuştu!

Karşıyaka metrosuna kavuştu!
 

Metro çalışmalarından görünüm


Sonunda mutlu sona ulaşıldı. Karşıyaka metrosu hazır. 5 Aralık 2010 tarihinden itibaren seferler başlıyor.

Bugünlere gelmek kolay olmadı. Karşıyakalılar günbegün gördü, yaşadı çalışmaları. Kışın yağmuruyla çamuruyla, yazın tozu toprağıyla uğraştı. Evleri, araçları, giysileri hep nasibini aldı tozdan topraktan çamurdan. Bekledi... Sabırla, heyecanla. Çağdaş ulaşıma erişmek, konforlu, güvenli ve hızlı yolculuk etmenin mutluluğunu yaşamak için...

Sanki herşey daha dün gibi. Karşıyaka istasyonunu, trenler, yolcular, özlemler, hasretler yok...Ömür çay bahçesi de yok.

Hergün binlerce yolcu taşıyan trenlerle seyahat edenlere binlercesi daha eklenecek. Yollarda geçen süreler kısalacak, daha çağdaş, hızlı ve güvenli yolculuğa yeni yolcular katılacak. Ayrıca Karşıyaka metrosunun (Aliağa-İzmir) karayolundaki yoğunluğu azaltacaktır.

Zaman zaman Karşıyaka metrosu için yapılan çalışmaların fotoğraflarını çekmiştim. Bazılarını burada, daha fazlasını da aşağıda linkini verdiğim web sitesinde görebilirsiniz. Nereden nereye geldik, nasıl geldik hepsi fotoğraflarda.

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm emeği geçenleri kutlamak gerekir. Ne denli zor şartlar altında çalışmaların yapıldığını, neler yaşandığını İzmirliler çok iyi biliyor.

Karşıyakalıların tek isteği istasyon binasının müze haline getirilmesidir.

Metro çalışmaları ile ilgili daha fazla fotoğraf için;

http://picasaweb.google.com/ilyasbayram35/KarsYakaMetrosu?feat=email#

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..