Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '07

 
Kategori
İzmir
 

Karşıyaka ve trafik

Karşıyaka ve trafik
 

Yaşadığımız şehre nefes aldıracak projelere ihtiyacımız var.

Her gün trafiğe yüzlerce araç ilave oluyor. Ne yollarımızın kapasitesi ne de otoparklarımız bu kapasiteyi taşıyabilecek durumdadır. Yayalar için yapılan kaldırımlar, park yapmış araçların işgali altındadır.

Karşıyaka Altınyol trafiği her sabah ve akşam aynı sıkıntıyı yaşıyor. Servislerle işe gelip-gitmek ızdırap haline dönüştü. Her gün iki saatimiz yollarda geçiyor. Oysa Karşıyaka’nın bir şansı var: Deniz yolu

Bugün binlerce yolcu ve araç vapurlarla taşınıyor. Ama bunu yeterli görmüyorum. Deniz yolu kapasitesi arttırılmalıdır. Ancak Vapur-Besleme Otobüs kombinasyonunun uzun mesafeli tek Otobüs den fiyat olarak pahalı olduğu müddetçe kapasite artırımı çok fazla işe yaramaz. Otobüslerin Altınyoldan çekilmesi veya azaltılması sağlanamaz. Mutlaka Vapur-Otubüs kombinasyonunun Tek otobusten daha ucuz ya da aynı fiyatta olması sağlanmalıdır ki insanlar otobüsleri sadece vapura ulaşmak için kullansın.

Büyüyen Mavişehir ve civarı, Karşıyaka’ya trafik açısından yeni yük getirecektir. Gelecekte Mavişehir e deniz yolu ile ulaşımın yolları araştırılmalıdır. Özel şirketlerin hızlı deniz otobüsleri ile taşımacılık yapabilmelerine imkan sağlamak ve bu yatırımları teşvik etmek belki bir çözüm olabilir.

Aliağa-Menderes hızlı tren projesi ve Çevre yolunun da tamamlandığında ulaşıma önemli bir rahatlama sağlayacağı açıktır.

Tüm bu projeler birlikte yaşama geçtiğinde Karşıyaka ulaşım yönünden çağdaş bir kent olma yönünde önemli bir adım atmış olacaktır.

Karşıyaka’ ya da böylesi yakışır.

 
Toplam blog
: 75
: 1153
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

1966 Samsun doğumluyum. KTÜ Mühendislik fakültesi mezunuyum. İzmirde yaşıyorum...