Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '10

 
Kategori
TV Programları
 

Kasaba Seveler ATV’yi Protesto Eylemlerini Gerçekleştirdiler

Kasaba Seveler ATV’yi Protesto Eylemlerini Gerçekleştirdiler
 

Kaynak:ATV


Kasaba’ya yeniden hayat vermek için bir süredir yoğun çalışmalar içinde olan Kasaba Severler dün önceden de sizlerle paylaşmış olduğum eylemlerini gerçekleştirdiler.

Kendilerinden aldığım bilgilere göre eylem dün planladıkları gibi ATV’nin Balmumcu tesislerinin önünde gerçekleşmiş. Dikkatimi çeken ayrıntıları ve eylemin vermek istediklerini sizlerle de paylaşmak istedim.

Sadece Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinin yanlarında olması dikkat çekiciyken Savaş Ay’da kendilerini yalnız bırakmamış.

Basına yaptıkları açıklamada vermeye çalıştıkları mesajlardan birkaçı ise şöyle;

Bir dizinin daha sözde "reyting canavarına" kurban gittiği belirtilerek, temiz ekran, toplum ve izleyici sorumluğunun kanalların sorumluğu altında olduğu savunulmuş.

Açıklamada, hiçbir sosyal güvencenin olmadığı ve oldukça stresli çalışma ortamları içinde 90 dakika olan dizilerin yetişmesini sağlayan dizi emekçilerinin haklarının da hatırlanması gerektiği vurgulanmaya çalışmış.

Kasabayı sevme gerekçeleri olarak da; İnandığımız değerlerin, sevgilerimizin, ilgilerimizin unutturulmaya, bizim de uyutulmaya çalışıldığımız bir dönemde "sahip çıkma" eylemi; aşkın ve türkünün dizisi.

Kardeşliğin, barışın, birlikte yaşamayı öğrenmenin dizisi.

Kasabayla nefes alıyoruz diyerek diziyi tanımlamışlar ve;

Dizinin içinde barındırdığı güzel mesajlardan dolayı yayından kaldırılmaması gerektiği savunulan açıklamada, dizi tekrar ekranlara dönene kadar eylemlerin sürdürüleceği belirtilerek eylemlerini bitirmişler.

Anlaşılan o ki Kasabalılar başka eylem ve protestolarda gerçekleştirecek. Dilerim çabaları boşa gitmez ve seslerine başta Atv olmak üzere birileri kulak verir.

Onlarında söylediği gibi temiz ekran sorumluluğu için kanaların silkelenmesi gerek. Dilerim kasaba bunu unutan Medya devlerine hatırlatır, silkelenmelerine yardımcı olur. Her şeye rağmen bu eylemi önemli buluyorum, izleyici ve kanallara örnek olması adına ve kendilerini bir kez daha kutluyorum.

oyatekin@gmail.com
Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..