Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Kaset siyasetini kimler planlıyor?

Son dönemde ortaya çıkan gizlice çekilmiş kasetleri kimlerin planladığının mutlaka bulunması gerekiyor. Bu kaset çekimlerinin nasıl yapıldığına dair biraz fikir yürüttüğümüz zaman ürperiyoruz. 

Akp'nin 12 haziran seçimlerinden sonra mecliste anayasa değiştirebilecek çoğunluğu elde etmesi için Mhp'nin baraj altında kalmasını istediğini hepimiz biliyoruz, bu amaca ulaşabilmek için ülkücülerin oylarına göz diktiğini ve hatta son dönemde milliyetçi bir çizgi üzerinden politika yapmaya başladığını görüyoruz. 

Seçime yaklaşık 45 gün ve bir ay kala ortaya peşpeşe çıkan Mhp üst düzey yöneticileri ve milletvekili adayları hakkında uygunsuz vaziyette gizli çekilmiş kasetler Mhp'yi baraj altına itmek için bütün yöntemlerin denendiğinin ispatı değil midir? Peki çekimleri yapanlar, o odalara gizli kameraları yerleştirenler kimler? kimlerden emir aldılar? Bir odaya, özel bir mülkiyete gizli kamera düzeneği kurmak profesyonel bir örgüt işi değil midir? Bunu yapabilme kabiliyetinde olan kişilerin veya örgütün amacı nedir? Kimlerle işbirliği içindedir, kime hizmet etmektedirler? Bu soruların yanıtlarının mutlaka bulunması gerekmez mi? Normalde sayın başbakanın çıkıp, bu kişilerin uygunsuz davranış içinde olmaları hoş birşey değildir tabiki ama bu kişilerin uygunsuz görüntülerini gizlice çekmek ve internetten yayınlamak asla kabul edilebilir bir davranış değildir ve sorumlularını en kısa zamanda yakalayacağız demesi gerekmez mi? 

Seçim dönemlerinde partiler arası rekabetin ve dolayısıyla gerginliğin artması gayet normaldir, genel başkanlar daha çok oy almak için birbirlerini sert biçimde eleştirebilirler ama bu eleştirilerin hakaret boyutuna varmaması gerekir. Rekabetin ise asla kişiselleştirilmemesi ve özel hayata müdahale edecek boyuta gelmemesi gerekir çünkü unutulmamalıdırki, herkesin bir özel hayatı vardır, özel hayatına müdahale herkesi kızdırır ve özel hayata müdahale edenlerin bulunamaması, cezasız kalması bu tür müdahalelerin sürdürmek isteyenlere cesaret verir, toplumda gelecek kuşaklar bu tür müdahalelerden kötü etkilenir. 

Dürüst ve kaliteli bir lider sadece gücü elde etmek veya sürdürebilmek için günü düşünen değil, gelecek kuşakların ahlaki değerlerini de düşünen kişidir. 

 
Toplam blog
: 12
: 351
Kayıt tarihi
: 30.11.10
 
 

Incentive ve incoming proje yöneticisi olarak çalışmaktayım. Kitap okumak ve yazı yazmak fırsat b..