Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

31 Ekim '21

 
Kategori
Dekorasyon
 

Kasım Ayının Çiçekleri

Kasım Ayının Çiçekleri

Merhaba; yepyeni bir ayı bahçenizde yepyeni çiçeklerle karşılamaya ne dersiniz?. Cevabınız evet ise aşağıdaki yazıya bir göz atın derim.

Cylamen (tavşan kulağı); Çok yıllık olan bu çiçekler nisan-mayıs ayına kadar çiçek açarlar. Pembe, lila ,beyaz, kırmızı, mor gibi çiçek renkleri vardır. Yumrulu kök yapı sistemine sahiptir. Yarı gölge yarı güneş yerlerde uzun süre çiçek açar. İster saksıda ister bahçe bitkilendirilmesinde kullanabilirsiniz.

Chrysanthemum (kasımpatı); Papatyagiller familyasından olup çok yıllık bir bitkidir. Yetiştirilme şartlarına göre bitki uzunluğu 50cm+ üzeri olabilmektedir. Rengarenk çiçekleri oldukça dikkat çekicidir. Çiçekleri sap üzerinde olup kurullar halindedir. Direk güneşi sevmez. İster saksıda ister bahçede rahatlıkla yetiştirebilirsiniz

Viola (Bahçe menekşesi); Nemli, organik gübre bakımından zengin olan topraklarda hızlıca gelişmektedir. Bitki boyu uygun ortamlarda 30cm çıkabilmektedir. Dikkat çekici çiçekleri ile her ortama uyum sağlayabilmektedir. Mayıs ayına kadar çiçek açar. Fide halinde satılan bu çiçekleri grup halinde dikmek daha güzel görüntülere imkan verir.

Brassica oleracea (Süs lahanası); Tek yıllık ve çok yıllık türleri vardır. Yapraklarının deseni ve renkleri ile dikkat çekicidir. Renkleri; beyaz, pembe, lila ,mor dur. Güneş ışığını sever. Öbek öbek dikilmelidir. Saksıdan ziyade bahçelerde geniş toprak yüzeylerine dikilmesi daha etkilidir.

Primula vulgaris (Çuha çicekleri); Çok yıllık olan bu çiçekler yaprak  kurulunun ortasından çıkar. Çicekleri dikkat çekicidir ve  pembe, sarı, kırmızı, lila,mor,turuncu gibi renklere sahiptir. Nisan-Mayıs aylarına kadar çiçek açar. Bol ışık seven bu çiçekleri saksılara veya bahçeye dikebilirsiniz.

Azalea spp. (Açelya); Açelya çiçekleri çok yıllıktır. Birçok türü olan bu bitkilerin bazıları ilkbaharda bazıları sonbahar mevsimlerinde çiçek açarlar. Yarıgölge yarı güneşli yerlerde yaşarlar. Bahçede geniş toprak alanlarda yetiştirilmesi daha uygundur. Budamaya ugundur. Nemli ve asidik toprakları sever.

HUZUR,MUTLULUK,SAĞLIK SİZLERLE OLMASI DİLEĞİMLE….

 

YÜKSEK PEYZAJ MİMARI////ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ (Tarım teknolojisi öğrencisi)

 

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..