Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Kasımpaşa: 2 - Galatasaray: 1... Atı alan Üsküdar’ı geçiyor…

Kasımpaşa: 2 - Galatasaray: 1... Atı alan Üsküdar’ı geçiyor…
 

Antalya Kamp’ından dönen Galatasaray takımı bütün hafta , Florya Metin Oktay tesislerinde Teknik Direktör Fatih terim nezaretinde antrenmanlarına devam etti.

Galatasaray,  Spor Toto Süper Lig'in 2.Devresinde,  18 Ocak Cuma günü Kasımpaşa ile yapacağı ilk  maç için  kendi sahasında hazırlıklarını yaptı, ama gerçekleşmesi gereken transferler gerçekleşmedi...

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen  çalışmalarda, genellikle performans uzmanı Scott Piri yönetiminde fiziksel bir çalışmalar yapan futbolcular , taktik ağırlıklı çalışmalardan sonra  çift kale maç yaparak, Kasımpaşa maçına hazırlandılar

Diğer yandan , Galatasaray’ı ağırlayacak olan Kasımpaşa’da kendi açısından hazırlıklarını tamamlamaya çalıştı.

Kasımpaşa Antalya’da yaptığı 12 günlük  kamptan sonra İstanbul’da  çalışmalarını  sürdürdü.  Kasımpaşalı futbolcular, Kemerburgaz Tesisleri’nde Teknik Direktör Şota Arveladze yönetiminde çalıştılar. Lacivert-beyazlı futbolcular,  çift kale maç turnuvası yaptılar. Antrenman, taktik çalışmasının ardından yapılan duran top çalışmalarıyla çalışmalarına devam ettiler.

Diğer yandan , Ligin ilk yarısında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maçlarda Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri, kendi taraftarları için ayrılan biletlerin yüksek fiyatından şikayetçi olmuştu. Bu yüzden bilet fiyatları ucuzlatıldı.

Maçtan önce , hafta içinde takımlar bu hazırlıkları yaptılar. Ve Cuma gününü beklediler.

Kasımpaşa – Galatasaray maçı 18.Ocak.2013, Cuma günü “Recep Tayyip Erdoğan Stadı”nda Saat : 20’de başladı.

Takımlar:

Kasımpaşa
Isaksson, Abdurahman Dereli, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Barış Başdaş, Sarmov, Ibricic, Ernst, Özer Hurmacı, Viudez, Kalu Uche
Teknik Direktör: Şota Arveladze

Galatasaray:
Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Dany Nounkeu, Albert Riera, Hamit Altıntop, Felipe Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Burak Yılmaz, Johan Elmander.
Teknik Direktör : Fatih Terim

Goller ;
28.Dk. Ibricic (Kasımpaşa),
17.Dk. Johan Elmander (Galatasaray)
İlk yarı (1-1) berabere bitti.
50.Dk. Viudez ceza sahası dışından sağ çaprazdan kaleye plase top gönderdi, top ağlarla buluştu. (Kasımpaşa :2 – Galatasaray: 1   )

Değerlendirme:
- Süper Lig'de 2. yarı  Kasımpaşa'nın lider Galatasaray'ı ağırladığı maçla başlamış oldu.

-Metin Diyadin’in ayrılmasıyla yeni bir Teknik Direktör arayışına giren Kasımpaşa , sonuçta “Şota Arveladze “ ile anlaşmış ve 2012/2013 , Süper Lig ,İkinci dönem’e yeni bir Teknik Direktör’le başlamıştı.

-Galatasaray ,Birinci Devre’de Kasımpaşa ile yaptığı maçlardan ilkini Kasımpaşa sahasında oynamış ve (2-1) galip gelmişti; İkinci maçı kendi sahasında oynamış fakat bu maçta Galatasaray Kasımpaşa ile (1-1) berabere kalmıştı.

Maçtan önce de, bu maçın çetin bir maç olacağı tahmin ediliyordu. Her iki takım da iyi hazırlanmış. Bir bakıma dinlenmiş ve  Kasımpaşa yeni transferlerle güçlenmişti. O bakımdan da sürpriz yapması beklenebilirdi.

-Galatasaray’ın forvetinin ana gücünün Burak Yılmaz ve Elmander’den oluştuğu görülüyordu. Fatih Terim , nedense,  Burak’ın yanına Umut’u koymamıştı. Ama bu ona pahalıya patladı.

Maç aslında Galatasaray’ın baskısı altında geçti; Sabri ileriye çok tehlikeli, çok güzel  paslar gönderdi ama, yaptığı hatalarla da Kasımpaşa’nın iki gol atmasına neden oldu.

Kasımpaşa’nın İkinci Dönem’de yerinde, önemli transferler yaptığı görüldü. Bu Devre, bu gidişle Kasımpaşa çok takımın canını yakar.

Galatasaray bu kaptırdığı puanları çok arayacaktır.

Melo , kendince oyunbazlığa devam ediyor, ama ne yazık ki takıma yararlı değil.

Fatih Terim, belki de maça Umut Bulut’la başlamadığına çok pişman olmuştur.

Fatih Terim bu gidişle , daha çok şeylere pişman olacak…Sayın Ünal Aysan’ın da biraz bütçeyi zorlayarak, gerekli transferleri bir an önce gerçekleştirmesi gerekiyor.

Bakın, atı alan Üsküdar’ı geçiyor.


 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..