Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '08

 
Kategori
Aile
 

Kavgacı bir aile

Biz kocaman bir aileyiz. Dünyanın en büyük ailelerinden biriyiz. Öyle ki hala ailemizin büyüklüğünden ve gücünden çekinilmekte ve çeşitli fitne ve fesatlarla büyük etkinin önüne geçilmeye çalışılmakta. Bizler aslında bu çirkin oyunları hepsinden haberdarız. Hatta gözlerimizle bile şahit oluyoruz. Bazen kusura bakmayın bu oyunların birer aktörleri bile oluyoruz.

Kimi zaman karşı tarafında kimi zaman ise yanında ama daima oyunun içinde bir rolümüz oluyor. Garip ama gerçek. Elimizden gelen nedir, bu işte gönüllümüyüz burası biraz karmaşık. Bir satranç oyunu gibi. Tüm elemanlar oyun içinde etkili çünkü yeri geldiğinde bir piyon bile şah ve mat için yeterlidir. Oyunu bilenler yönetir. Bilmeyenler ise kendine biçilen rolü oynar.

İşte burada yönetenler maalesef bizler değiliz başkaları. Ve biçilen plan doğrultusunda hamleler yapılmakta. Sonuç her bakımdan bizim zararımıza. Kaybeden her yönüyle bizler oluyoruz.

Son zamanlarda yaşananları kastetmiyorum. Geçmişten günümüze hep oynandı bu oyun. Aktörler farklıydı ama anafikir tekti. Ülkemiz üzerinde bugün oynananlar ne ilkti ne de sonucu olacak. Çünkü her şeyiyle bir altın madeni olan ülkemiz geleceğin en büyük işlenmemiş elmasıdır. Fakat bu elmasın esas sahibi ona bir emanetçi tayin etmiş. Şartlar ne olursa olsun, oyunlar ne kadar kapsamlı ve hileli olursa olsun yeri geldiğinde masaya tek yumruk darbesini vuracak kadar güçlü ve kudretlidir.

Zamanı geldiğinde tüm kırgınlıklar ve kavgalar unutulur. İşte bu en sevindirici olan bir durmdur. Ama üzücü olan yaşadıklarımızdan ders çıkaramamış olmamızdır. Enerjimizi geleceğe taşnacak olan Büyük Türkiye'nin temellerine harcamamız gerekirken boşa harcamamızdır. Zira dinamik ve genç bir ülkeyiz. Ufku ve zekası parlak bir milletiz.

Bütün bunların ışığında tüm milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Büyüklerimizi saygıyla ve büyük bir onurla anıyorum.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..