Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Kaybeden Jose Maurinho

Yazık! En önemli futbol adamı Jose yılın, sezonun en önemli maçını kaybetti. Hem de evinde, Hem de Valdez'in birinci dakika dolmadan hiç pozisyon yokken rakibe verdiği pasla yedirdiği gole rağmen.

İnsanlar hata yaparlar. Teknik adamlarda hata yapacaklardır.  Maurinho bugün 6 puanlık maçı kaybetti.  Oysa maça 1-0 başlamıştı. Ve takımını Barça'nın istediği gibi oynattı. Sezon başından beri Barça yı durduran takımların nasıl oynadığını izlememiş galiba. Ben Real Madrid'im. Koşarım topumu oynarım ben evimdeyim diye düşünüyordu. Şimdi anladı mı? Evet onurlu oynadılar ama kaybettiler. Çünki Jose Maurinho görmesi gerekenleri  görmemekte direndi. Kalesine doğru bağara bağara gelen golü göremedi.  Belki de bir Getafe kadar olamadı. Ama onurlu oynadı. Valdez'in verdiği şansı değerlendirmek istemedi. Şimdi pişmanlıktan ölüyordur. Ama yaşamda pişmanlıklar yalnızca gelecek yanlışlıkları önleyebilir. Maurinho  kayıpta en büyük suçludur.

İki takım arasındaki farklar  bir defa daha ortaya çıktı. Bu iki takım 100 maç yapsın bu şekilde oynarlarsa hep Barça kazanır. Real ancak Valdez'in hataları ile kazanır. Başka kazanma ihtimali yoktur. Bunu görememek? Dünya nın en çok kazanan teknik adamına yakışmadı. Maurinho öne geçtiği zaman oyun anlayışını değiştirmeliydi. Barça pres yapılmayacak, hemde tam saha pres yapılamayacak tek takım. Maurinho bunu nasıl bilmez.  Bilemezsen, rakip kale içinde pres yapmaya çalışırsan intihar etmiş olursun.

Barça yenilmez takım değil. 2 hafta önce Getafe'ye yenildi. Bugün Real yenebilirdi. Üstelik golü de erken buldu. Getafe gibi oynasa kesin kazanırdı. Ama Jose Barça'yı unuttu. Kiminle oynadığını nasıl unutur dünyanın en çok kazanan adamı?

Barça'yı yenmek için onlardan faklı oynamak gerekli. Onlara gol noktalarında boş alan bırakmamak gerekirdi. Hele ilk golde gibi boş alan bırakılamazdı.  Maurinho bunlara hazırlanmamış. Derslerini çalışmamış. Bedelini de kaybederek ödedi.

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..