Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kaybettiklerimiz...

Kaybettiklerimiz...
 

Yukarıda resmini gördüğünüz ağaç Burdur Ağlasun ilçesinde 1000 yıllık bir çınar. Sanki başı göğe değecek, kökleri toprağa sıkı sıkı bağlı bir tarih. Doğaya kafa tutmuş, dimdik ayakta duruyor.

Yaprakları rüzgarın esintisi ile bizlere çok şeyler anlatıyor. Güneşin ışınlarından bizleri yakmayacak şekilde koruyor. O çınar esasında çok şey anlatıyor. Bizler onu anlamaya çalışırsak.

Her bir yaprağı ayrı bir öykü taşıyor. Bir gün geliyor o yapraklar toprağa dökülüp bir yenilerine yer veriyor. Bu onun yaşam döngüsü. Onu hangi bir gözle izlersek anılarını sevgisini bize aynen anlatıp içimizde büyüyor.

Bazen doğa içinde kolları kesilmiş yerlere serilmiş. Bir baltaya yenilmiş çınarlar, düsünceler görürüz. Birileri onları yok etmişlerdir. Düşünmeden bilgisizce haince canice. Nedeni ne olursa olsun bu hunharca katliam bizleri nice o yeşil yapraklardan düşünceler den yoksun kılmıya bırakacaktir.

O hazan mevsiminde teker teker dökülen bu yaprakları, bir hüzün duygusu içinde göremiyeceğimiz gibi, onun yerini alacak yenilerinin de sevincinden mahrum kalacağız. Gözlerimiz boşluğa takılacak onları arıyacaktır. Nice çınarlar yok edildiği zaman o güzelim yapraklardan da mahrum kalmışdık.

Bu gün onlara bilinsizce, ister kendi ceheletimiz isterse bir başkası tarafından bu karanlığa itilerek yapılan katliamlar bizleri o güzelim yapraklardan mahrum bırakacaktir.

Bre insanoğlu sana bahş edilen bu çınara, çınarlara iyice bak yaptığın her yanlış seni çorak yaşamlara sürükler. Bırak o çınarlar yukarda resimde ki gibi 1000 lerce yıl yasasın sana yeni yapraklar, düşünceler versin ışık tutsun iyilerini icine istemediklerini rüzgara ver, bırak zamana , o yapraklar tek tek zamanları geldiği zaman kendiligin den dökülecekler yerlerini bir yenilerine vereceklerdir. Senin ise böyle bir gücün yok. Dokunma o yapraklara her kopartmaya çalıştığın bu yaprağın hiç bir zaman yenisi gelmez. Bu da zaman içersinde seni yok eder. Onların vatanları senin içindedir onların inançlarıda senin içindeki inançtır.
Kalın sağlıcakla.
Saygılarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..