Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Kaybolan futbolcular...

Kaybolan futbolcular...
 

Bazı Futbolcular vardır. Herkes ona çok güvenir. O da kendisini destekleyen kurum ve taraftarların ateşlemesi ile günden güne, taraftarların gönlünde taht kurar, futbolu estetik olmasada, mücadele azmi ile herkesin dikkattini çekmeye başlar.

Bu dikkat çekmenin en büyük nedeni; Futbol oynadığı kulüptür.Kulüp o kadar büyüktür ki. Futbolcuda kulüple birlikte büyür. Bir gün gelir, futbolcu, kendisini kulübün üzerinde, hatta futbol oynadığı ülkenin de üzerinde görmeye başlar.

O futbolcu, futbol oynadığı takımda, ikinci kaptanlık yapmaktadır. Öyle ki, takım kaptanı uzun zaman yedek kalır ve bu futbolcu sahaya takımın başında, takım kaptanı olarak çıkar.

Futbolcunun oynadığı takım, başarılı bir sezon geçirir, Türkiye liginde şampiyon olur, Avrupa arenasında da kendince başarılı, olmuş ve Mart ayına kadar maçlar yapmıştır.

İşte o başarılı sezonun sonunda; bu futbolcu kulübü ile sözleşme yenilemez ve İngilterenin adı sanı pek duyulmamış bir takımına futbol oynamaya gider. Bu adı sanı duyulmamış takımda; uzun zaman yedek kalır. Bazen ilk 11 de futbol oynar, bazende sonradan girer.

O futbolcuyu Türkiye'den, Türk insanından başkası tanımaz. Bu futbolcu, kendi takımında oynamasa bile, Türk Milli Takımına çağrılır, eski takımında oynadığı futbolun aşkına, Türk Milli Takımında kendisine yer bulur. Ancak eskisi gibi değildir. Daha da dağınıklaşmış, önünden geçen topa vuramıyarak, ıska geçebilecek kadar futboldan uzaklaşmış, eski deparları, topa vuruşları yok olmuştur.

Bu futbolcunun, sözleşme yenilemiyerek, ayrıldığı futbol kulübü Avrupa Şampiyonlar liginin ilk sekiz takımı arasına kalmış, istatistiki verilere bakılırsa, Şampiyonlar Liginin beşincisi olmuştur. Avrupada kimsenin bileğini bükemediği Şampiyonlar liginde final oynayan ve penaltı atışları sonunda ikinci olan, Chelsea kulübünü yenmeyi başarabilen tek takımdır.

Bu futbolcu kim midir? 16.01.1982 tarihinde Sakarya ilinde doğan Tuncay ŞANLI'dır.2002-2003 sözonunda geldiği Fenerbahçe kulübünden gidinceye kadar, futbolun kralı olmuş, ancak şu sıralar ortalıkta görünmemektedir. Milli takımda oynadığı futbol herkes tarafından eleştirilmektedir.

Evet tuncay ŞANLI, sen ki Fenerbahçede Kraldın, menejerin Erdinç ŞEHİT'in dolduruşu ile gittiğin İngilterede futbolu unutmuşsun. Sen futbol piyasasında yokken, senin sözleşme yenilemediğin Fenerbahçe kulübü, Avrupa Şampiyonlar ligini beşinci tamamladı. Herkes Fenerbahçeyi konuşurken, seni hiç konuşan olmadı. Sen nerelerdeydin!..
 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..