Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Kayıplar Haftasında Trabzonspor Kazandı

Takip edenler bilirler, takım ayırmadan her maçı izleyip yazmaya çalışırım. Ancak bu hafta en son Cuma günkü Galatasaray maçını yazdım ve başka yazı yazamadım. Çünkü hafta sonu eniştemi kaybettim.

 

Evet, Cumartesi sabahı eniştemin ani vefatı hepimizi derin bir üzüntüye sevk etti. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu hafta tam anlamıyla bir kayıplar haftasıydı. Cuma gecesi Galatasaray’ın puan kaybından sonra Fenerbahçe de Kayseri deplasmanında iki puan kaybetti. Aslında bir puan kazandı da denilebilir.

Maçı izleyemedim. Ancak Fenerbahçe’nin deplasman kayıpları oldukça arttı. Fenerbahçe’nin Galatasaray’a göre artısı kendi evinde kazanması. Galatasaray kendi sahasında da puan kaybediyor.

Bu kayıplar haftasında karlı çıkan takımlar Beşiktaş ve Trabzonspor oldu. Beşiktaş, Fernandes’ten yoksun çıktığı Orduspor’u deplasmanda yenmeyi başardı. Böylece Beşiktaş sezon başında kendisinden beklenmeyen bir pozisyona geldi.

Haftanın son maçında ise Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği’ni 4-0 yendi. Bordo- mavililer kendileri açısından zor geçmesi beklenen karşılaşmaya golle başladılar. Emerson’la gelen bu Trabzonspor’u rahatlattı.

17.dakikada Petroviç’in oyundan atılmasıyla maç iyice Trabzonspor’a yöneldi. Bu kırmızı kart pozisyonu tartışılabilir. Ancak, Petroviç’in Mustafa Yumlu’ya yaptığı o hareket de oldukça gereksizdi. Olası sonuçları düşünmesi gerekirdi. O nedenle bu kararı tartışmak bence anlamsız olacaktır. Ancak Trabzonspor’un üçüncü golünden önceki faul pozisyonu tartışılabilir.

Gençlerbirliği on kişi kaldıktan sonra maçı beraberliğe taşımak için uğraştı. Böyle olunca da geride açıklar verdi. Oysa kontrollü bir oyun oynayıp beraberlik golünü aramayı da tercih edebilirlerdi. Fakat kırmızı- siyahlılar açık futbol anlayışlarını değiştirmediler. Skor 4-0 iken bile rakip kalede gol aradılar. Hatta iki tane ciddi tehlike de yarattılar. Zaten Gençlerbirliği’nin bu açık oyunu skorun artmasında etkili oldu.

Trabzonspor ise eksik kalan rakibini boğacak bir oyun sergilemedi. Ama rakibin boşluklarını iyi değerlendirdi. Bordo- mavililer ikinci yarıya Colman’ın yerine Alanzinho’yu alarak hızlı bir adamla rakibin boşluklarını değerlendirmeyi düşündüler. 3-0’dan sonra ise rölantiye bir oyun sergilediler.

Trabzonspor bu galibiyetle lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını dörde indirdi. Puan makasının açılmadığı ligde bu kadar puan kaybına rağmen liderle sadece dört puan fark olması Trabzonspor için bir avantaj. Üstelik ilk yarının son maçını kendi evlerinde Galatasaray ile oynayacaklar.

Kalitesi çok yüksek olmayan ligimizde kendilerinden çok şeyler beklenen büyükler anlamsız puanlar kaybettiler. Böyle olunca kısır bir puan cetveli ortaya çıktı. Bu durum ligi her şeyi gebe bir hale getirdi. Bakalım ilerleyen haftalar neler getirecek?

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..