- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
- Okunma Sayısı
- 13776
Kayısı reçeli, tarifi benden deneyin!

Haydi mutfak
Kayısı Reçeli ( tam zamanı )
Malzemeler:
1 kg kayısı
600 gram şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Kayısıları yıkayarak bu işleme başlayabiliriz.
Elinize aldığınızda ortadan ikiye kendi kendine ayrılacaktır, bu arada çekirdeğinden ayrılmış olur.
Tencereye önce kayısı, sonra şeker ilave edip, tencerenin iki tarafından şekeri yedirecek şekilde sallayalım.
Bırakalım birkaç saat şekerle beraber dursun, bu arada sulanmaya başlar.(eğer kayısınız çok sert ise akşamdan sabaha kadar da bekletebilirsiniz…)
Benim bugün yaptığım, çok olgunlaşmış olduğundan fazla bekletemeden kaynattım…
Gelelim kaynama aşamasına, kaynamaya başlarken tencere ağzı kesinlikle açık olmalı. Bazen ocağın altını açın, bazen kısın. Ara ara üzerine biriken köpüğü almayı ihmal etmeyin. Ben karıştırma taraftarı değilim. Nedeni meyveler ezilebiliyor. Şekli bozuluyor. Tadından bir şey kaybetmiyor AMA!
Kaynama devam ederken, kaşığınızla test yapabilirsiniz olup olmadığına dair. Kaşıktan aşağı damlatın, son damlanız çabuk damlamazsa veya bardak altına bir damla damlatın. Sağa-sola çevirin hemen akmazsa kıvamını buldu demektir. Bir çay kaşığı limon suyunu ilave edin, az kaynatın ve ocağı kapayın.
Eğer kış için yaptıysanız sıcakken kavanoza boşaltıp, kapağını sıcakken kapatınız. Sonrasında ışık görmeyen bir yerde kışa hazırlansın…
Ama benim gibi hemen yiyecekseniz. Sonuç belli…
Yarın sabaha midemde gereken muameleyi görecektir…
Tam mevsimi arkadaşlar, değişik tadda reçel sevenlere önerilir…
Benim bir saatimi almadı bile, bu kadar…
Şimdiden yapanlara ve yiyenlere afiyetler olsun efendimmm…
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Ardic Beduoglu Ardic Beduoglu · Surp mesropyan BANA UNUTUN VERMEYI KAYSI RECELINI COK GUZEL GOZUKUYORRRRRRRR Y
Sündüs Akkaya 01.06.2013 19:02Haykanus Kendir bugun kuru kaysidan receli yapacam guzel olursa soylerim simdiye kadar hep guzel oldu 3 senedir kendim yapiyorum az sekerli ev recelin tatdi hazirlar gibi olmuyor tarifleriniz icin tesekurler Yanıtla · 4 · Beğen · Gönderiyi Takip Et · 9 Mart, 01:16
Sündüs Akkaya 01.06.2013 19:02