Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '12

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
Okunma Sayısı
13776
 

Kayısı reçeli, tarifi benden deneyin!

Kayısı reçeli, tarifi benden deneyin!
 

Haydi mutfak


Kayısı Reçeli  ( tam zamanı )

 Malzemeler:

1 kg kayısı

600 gram şeker

1 çay kaşığı limon suyu

 

Yapılışı:

Kayısıları yıkayarak bu işleme başlayabiliriz.

Elinize aldığınızda ortadan ikiye kendi kendine ayrılacaktır, bu arada çekirdeğinden ayrılmış olur.

Tencereye önce kayısı, sonra şeker ilave edip, tencerenin iki tarafından şekeri yedirecek şekilde sallayalım.

Bırakalım birkaç saat şekerle beraber dursun, bu arada sulanmaya başlar.(eğer kayısınız çok sert ise akşamdan sabaha kadar da bekletebilirsiniz…)

Benim bugün yaptığım, çok olgunlaşmış olduğundan fazla bekletemeden kaynattım…

Gelelim kaynama aşamasına, kaynamaya başlarken tencere ağzı kesinlikle açık olmalı. Bazen ocağın altını açın, bazen kısın. Ara ara üzerine biriken köpüğü almayı ihmal etmeyin. Ben karıştırma taraftarı değilim. Nedeni meyveler ezilebiliyor. Şekli bozuluyor. Tadından bir şey kaybetmiyor AMA!

 

Kaynama devam ederken, kaşığınızla test yapabilirsiniz olup olmadığına dair. Kaşıktan aşağı damlatın, son damlanız çabuk damlamazsa veya bardak altına bir damla damlatın. Sağa-sola çevirin hemen akmazsa kıvamını buldu demektir. Bir çay kaşığı limon suyunu ilave edin, az kaynatın ve ocağı kapayın.

Eğer kış için yaptıysanız sıcakken kavanoza boşaltıp, kapağını sıcakken kapatınız. Sonrasında ışık görmeyen bir yerde kışa hazırlansın…

 

Ama benim gibi hemen yiyecekseniz. Sonuç belli…

 

Yarın sabaha midemde gereken muameleyi görecektir…

 

Tam mevsimi arkadaşlar, değişik tadda reçel sevenlere önerilir…

Benim bir saatimi almadı bile, bu kadar…

Şimdiden yapanlara ve yiyenlere afiyetler olsun efendimmm… 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Ardic Beduoglu Ardic Beduoglu · Surp mesropyan BANA UNUTUN VERMEYI KAYSI RECELINI COK GUZEL GOZUKUYORRRRRRRR Y

Sündüs Akkaya 
 01.06.2013 19:02
 

Haykanus Kendir bugun kuru kaysidan receli yapacam guzel olursa soylerim simdiye kadar hep guzel oldu 3 senedir kendim yapiyorum az sekerli ev recelin tatdi hazirlar gibi olmuyor tarifleriniz icin tesekurler Yanıtla · 4 · Beğen · Gönderiyi Takip Et · 9 Mart, 01:16

Sündüs Akkaya 
 01.06.2013 19:02
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 59
Toplam yorum
: 1579
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 22869
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

''Küçük bahaneler, büyük iyiliklere engel olur...'' ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster