Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '19

 
Kategori
Siyaset
 

KAZANANLAR KAYBEDENLER

KAZANANLAR KAYBEDENLER

 

Bir zaman geçtikten sonra kendini mutlak güç ilan eden ve yaptığı her şeye bir yorum uyduran güç; güçlü olduğu sürece sorun yok ama gücünden bir şeyler kaybettiği hissedildiği anda hemen bir kenara atılır.

Siyaset farklı bir mecra olmakla birlikte bir fikre angaje olduğunu iddia eden grup en sonunda o fikri öylesine sömürmüş olur ki, tabiri caizse o fikrin posası kalmış olur.

Doğru olduğunu iddia edenler bir süre sonra yanlışın bin bir çeşidini icat etmekle kalmaz, bu fikri samimiyetle savunanları komik düşürürler.

Dünyada en geçerli kurallardan biri menfaattir. Bu net; Türkiye Cumhuriyetinde öz be öz kardeşlerin babalarından mirasları dahi hakkıyla paylaşamadıkları ve bu konudan yüz binlerce dava dosyası mahkemelerde olduğu sır değildir.

Maddi menfaatler söz konusu olunca öz kardeşinin gözünün yaşına bakmayan toplumumuz; nasıl düzlüğe çıkar bilemem ama çoğu kimsenin “fikrim şudur” diye dayatmasını pek ciddi ve inandırıcı bulmadığımı söylemek zorundayım.

Devirler değişir, menfaat kaynakları değişir, fikirler değişir. Dünün modası padişahım çok yaşa, önceki gün başka bir şey, sonraki gün de başka bir şey olur.

Şey kelimesini çok kulandım; özür dilerim. Şeyi her şeyin yerine bilinçli olarak kullandım affınıza sığınarak.

Değişmeyen tek şey hayatta kalabilme duygusudur. Bu uğurda sıralama doğru olur mu bilmem ama insanlar öz kardeşlerini bile belki de en önce kardeşlerinin haklarını ele geçirmek üzere elinden geleni şeytani planlarla uygulamaya koymaktan çekinmiyorsa; el âleme kızmak beyhudedir. Hele siyasetçilere hiç kızmayınız.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..