Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Kazdağı'na (altına) hücum

Kazdağı'na (altına) hücum
 

Konu Kazdağları... Biz eğer ki vatanımızı gerçekten seviyorsak Kazdağları'ndaki katliamı görmezden gelemeyiz. Kazdağları'nın barındırdığı yüksek oksijen oranı ile dünyada 2. sırada olduğunu bilmeyenimiz yoktur sanırım. Bunun dışında Kazdağları doğal sit alanıdır ve büyük bölümü Milli Parktır.

Ancak şimdilerde Kazdağları'nı birtakım fırsatçılar için önemli kılan, barındırdığı söylenen altın rezervleri. Altının siyanürle aranması için burada 5 şirkete izin verildi. Ve bunlar çalışmalarına başladılar bile.

Bunun için şimdiye kadar 350 adet ağaç kesildi. Söyledikleri yeniden ağaç dikileceği.

Söyler misiniz lütfen!!! Kaç yüzyıl sonra tekrar eski güzel haline dönebilir ki o güzelim yer.

Avrupa Birliği, çevreye vereceği büyük zararları tespit altına aldığından siyanürle altın çıkarılmasını yasakladı. Ama ülkemizde göz göre göre bu katliama birileri izin veriyor. Ve bunların kimler olduğunu bizler çok iyi biliyoruz.

Peki ne yapabiliyoruz? Hiçbirşey.

Yerel medya bunun engellenmesi için günlerdir haber üstüne haber yapıyor. Köylüler ellerinden geldiğince çalışmaları durdurarak engellemeye çalışıyorlar. NTV'den Celal PİR bu çevre felaketine dikkati çekebilmek amacıyla körfeze gelerek program yaptı. Konu enine boyuna tartışıldı.

Ama yapılacaklar bununla sınırlı değil.

Peki şimdi izinler kaldırıldı mı?

Hayır... Kazdağlarının kaz gibi yolunması yolunda emin adımlarla ilerleniyor.

 
Toplam blog
: 70
: 753
Kayıt tarihi
: 18.10.07
 
 

.... ..