Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '14

 
Kategori
Deneme
 

Kazmaların yaşam vizyonu: “Bir baltaya sap olmak”

Kazmaların yaşam vizyonu: “Bir baltaya sap olmak”
 

Okudun mu? Peki, ne oldun evladım? Kaymekem. Efferim saa!

Okulları kapatacaksın. Hele de üniversitelerin kapısına kilit vuracaksın! Çünkü insanlar şartlandırılıyor. İş güç sahibi olman için okuman şartmış. 5–10 tane de meslek var. Doktor, mühendis, öğretmen, memur, vali, kaymekem. Herkes ceketini satıp çocuğunu okutuyor ve bunlardan biri olmasını istiyor. Ulan ülkede 20 milyon çocuk var. Bize 20 milyon Doktor, mühendis, öğretmen, memur, vali, kaymekem mi lazım? 15 milyonu açıkta kalıyor tabi…

Oturup ben size insanların işine yarayan, işini gören yüzlerce iş meslek ve sanat sayarım. Çocuklara seksek çizgisi çizmek bile bir meslektir icabında. Türkiye’de insanlar yaşamıyorlar ki neyin meslek olduğunu bilsinler; hepsi kazma!

Çocuk/genç bir baltaya sap olmaya mecbur ve mahkûm. Rahat bırakılmıyor ki düşünsün, karar versin. “Ben Ilgaz Dağında Kraliçe Elizabet armudu yetiştireceğim!”  Ertesi gün babası bu çocuğu psikiyatriye götürür! Sanmayın yukarıdakiler farklı; onlar da kazma. Ya kardeşim çocuk böyle çok özel bir armut yetiştireceğini iddia ediyor. Sana bir iş bir meslek gibi gelmeyebilir. Onun kafasında bu var. Ne okulu ne üniversitesi ya! Gel oğlum, otur şuraya yetiştir görelim bakalım Elizabet armudunu. İşte budur ya! Kerim Korkut dışında bu ülkede bir tane akıllı adam yok. Varsa şerefsizim!

Okuyacakmış, diploması olacakmış; sittir git! Ne tahsili, ne okuması ya!  Okuma yazmayı öğrensin, hesabı öğret koy armut ağacının dibine. Benim evimde10 tane takdirname, 5 tane diploma, yüzlerce sertifika var; karnım yine aç, aybaşını getiremiyorum. Çünkü mesleğim yok, okumak beni meslek sahibi yapmadı. Bu diplomalar, sertifikalar, takdirnameler bir işe yaramıyor, al kı… ını sil tövbe tövbe!

Kerim Korkut Temel Eğitim Sistemi bu anlamda bir eğitim değil. Biz çocuk büyürken bazı şeyleri de öğrenmesine yardımcı olacağız. Ne sınıf geçme var, ne not puan, ne okul bitirme var. Çocuk ne yapmak istiyor, top oynamak. Yanında diş fırçalamayı da öğren, gerekli olacak. Okul dediğin bu. Bana ne ya Uganda’nın başkentinden.

Bir işe bir mesleğe henüz girmemiş/girmemiş olan aileler için çocuğu başarısız, işe yaramaz yani bir baltaya sap olamamış. Sen o çocuğun yeteneğini, olmak/yapmak istediği şeyleri, hayallerini biliyor musun? Dananın biri de çocuğuna diyor ki “Öğretmen ol, öğretmenlikte iyi para var”  Bütün çocukların/ gençlerin yapmak istediklerini yapmaları, düşündüklerini gerçekleştirmeleri için önlerinde uzun bir zaman var. Kesinlikle ailelerinizi ve büyüklerinizi dinlemeyin. Sizi sizin istediğiniz gibi kabul ederlerse ne ala, değilse evlerinizi de ayırın. Zor olacak elbet. Geçim zorluğu çekeceksiniz. Ama mutlaka yapmak istediğinizi yapın, olmak istediğinizi olun. Kimsenin sizi yönlendirmesine izin vermeyin. Görmüyor musunuz bu insanlar cahil ve hayatınızı yok ediyorlar. Okumak istemiyorsun zorla seni okula yolluyorlar. Okumayana kız vermezlermiş. Benim diplomama gelecek kız hiç gelmesin. Yaratıcı olun. Akıllara durgunluk veren şeyler üretin. Boş verin üniversiteyi, diplomayı. Akıllı insan için tahsil zaman kaybıdır.

Türkiye gençliği, mesele bir şey olmak değil bir şey yapmak, bir şey üretmektir. Size bir baltaya sap ol diyenleri dinlemeyin. Sözde bir baltaya sap olanların çoğu üretmeyen insanlardır. Bunlar ülkenin sırtına yüktür. 3 milyon memur. Yaptıkları da hiçbir şey değil ha. Atıyorum nüfus memuru nüfus cüzdanı veriyor. Bilgisayardan biz kendimiz bile alabiliriz. Yani bu 3 milyon memura boşa maaş veriliyor. Bir baltaya sap ol denilen insanlar bunlar işte. Kaz dağında kaz yetiştirse daha iyi.

Unutmayın ülkemizin ekonomik kölelikten kurtuluşu Kerim Korkut sistemleriyle mümkündür.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..