Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '07

     
    Kategori
    Özel Lezzet Durakları
     

    Kebabın İstanbul'daki semti

    Yaşım itibariyle kebabın ancak 90'lı yıllardaki durumu hakkında yorum yapabilecek durumda olsam da, Kahramanmaraşlı olmam ve kebabı çok sevmem nedeniyle bir şeyler yazmaya hakkım olduğu düşüncesindeyim. Aslında tencere kebablarından tepsi kebablarına, onlarca çeşidi var ama, biz her zaman közde pişmiş şişe geçirilmiş olanlarını anlarız kebap denince.

    Tüm dünyaya ün salmış olan Turkish kebabımız, 90'lı yılların başında oldukça 'out' olsa da 90'ların sonuna doğru 'in' konumuna geçmeyi başarmış. Bu günlerdeyse sosyete kebapçıları diye lanse edilen bir grup var olsa bile, kebap her yaştan her kültürden her sınıftan insanın damak tadına hitap etmektedir.

    İstanbul'da kebap deyince aklıma gelen yer Horhor Caddesi ve ara sokakları oluyor. Bugün neredeyse 50 kebapçıyı bir arada bulabilmeniz mümkün Horhor'un çevresinde. Genellikle Urfalı kebapçıların yoğun olduğu bölge, bir çok ünlü ismi de ağırlıyor çoğu zaman.

    Menüler genellikle aynı, fiyatlar ekonomik ama lezzet yerinde. Çiğ köfteden başlayan servis, künefeyle son buluyor. Servisler hızlı bir şekilde yapılıyor. Müşteri memnuniyeti en üst düzeyde tutulmaya çalışılıyor. Çoğu kebapçının müdavim sıfatını hak eden devamlı müşterileri var. Ben de bir müdavim olarak size Urfalı Hacı Usta'yı önerebilirim. İnternet sitesinden online reservasyon yaptırmak bile mümkün; inanmazsanız deneyin, http://www. urfalihaciusta. com.

    Akla uygun gelmese de kebapçıların hepsi çoğu zaman dolu oluyor. Park problemi yaşamayacağınıza emin olabilir ve gönül rahatlığıyla kebabınızı yemek için ekonomik ve bir o kadar da lezzetli olan Horhor bölgesindeki kebapçıları tercih edebilirsiniz. Bu arada benim favorilerim çöp şiş ve fıstıklı, siz ne alırdınız?

    Bilmeyenler için Horhor caddesi Aksaray - Vatan caddesindeki metro istasyonun hemen arkasında kalıyor. Hacı Usta'nın adresinede internet sitesinden ulaşabilirsiniz. 15 ytl'ye çiğ köftesinden, künefesine kadar yiyip karın doyurmak mümkün.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 5315
    Kayıt tarihi
    : 02.02.07
     
     

    1985 yılının kasım ayının son günü İstanbul'da doğmuşum. Şimdi İstanbul Üniversitesi'nde Uluslararas..