Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Keita artist mi, yoksa futbolcu mu?

Keita artist mi, yoksa futbolcu mu?
 

Keita korneri kullanıyor ve sonrası ne mi oluyor?


Sevgili arkadaşlar.

Bir derbi maçı geçtiğimiz Pazar günü oynandı. Maçtan bir hafta öncesinden konuşulmaya başlandı maç bitti arkasından 3 gün geçmesine karşın halen konuşuluyor.

Yahu böyle bir maç var mı bu dünya da?

Şimdi maç ertelense miydi ya da hakem Bünyamin Gezer’in verdiği karar doğru mu yanlış mı? Tartışmaları sürüp gidiyor. FİFA’nın kuralları uygulanırmış gibi söylevler devam edip duruyor.

İki takımın maç öncesi ısınma hareketlerinde iki takımın oyuncuları arasında ki gerginlik ve yan hakem Tarık Ongun’un bir cisimle kanlar içinde kalması maçın ertelenmesini mi gerektirir? Ortada verilen bir karar var ve hakem Bünyamin Gezer maçı oynattı. Maçtan önce Galatasaraylılar biz bu maça bu şartlarda oynayamayız diyemediler mi?

Dün bir televizyon kanalında şöyle bir yorum vardı. Hani Keita denilen futbolcu korner vuruşu esnasında korneri atıyor ve sonra tribünlerden gele pet bardağın etkisiyle başını tutarak yere yıkılıyor. Sanki ben o an gerçekten de bir taş geldi yüzüne diye tereddüt etmiştim. Ama pet bardak Keita’nın 3 metre uzağına düşüyor. Bu görüntülerden belli oluyor. Sonra hakem olay yerine geliyor sakatlandığını sanarak sağlık görevlerinin sahaya girmesini sağlıyor. Ama ne olduysa saha içersinde kıvranan Keita sanki o değilde 3 metre ilerde durmakta olan pet bardağını alarak karşı taç çizgisin de bulunan maç gözlemcisinin yanına giderek “Ağabey bana bunu attılar, bunu da raporuna yaz” diye direktifinde bulunuyor. Geriye döndüğünde karşısında Bünyamin Gezen’i buluyor ve sarı kartı yiyor.

Resim 1: Keita yerde ve herkes şaşkın.

Şimdi sormak lazım. Standart saha ölçüsünde karşılıklı taç çizgilerinin birbirlerine olan uzaklıkları 70 metredir. Yani Keita o yerden sanki bir şey olmamış gibi birden yerden kalkıyor ve o yolu alıyor. Hani can çekişiyordu.

Hadi onu geçtik. 70 metre yolu alacağına yanına gelen hakeme neden pet bardağı uzatmıyorsun. Zaten o hareketinden dolayı başına gelen o pet şişesini de alarak o yolu kadetmiş ve maçın gözlemcisine gitmiş. Neden mi? Sakatlandığını hakeme inandıramayacakta ondan. Bu hareketinden dolayı da sarı kartını gördün Keita.

Şimdi diyeceksiniz ya Keita’nın başına çarpıp 3 metre uzağına düştüyse. Eğer öyle olsaydı pet bardağı kafasına çarptığı anda bardak patlar yere düştüğü de belli olmazdı. Bardak yere çarpıp o darbe ile patlıyor ve su serecekleri etrafa dağılıyor. Bunu gören Keita farkına varıp kafasını tutuyor ve yere yığılıyor.

Ne numaracıymış sen. Yemezler.

Futbolcu olacağına artist olsaydın ya.

Resim 2: Bu resmi hatırladınız mı? Tarih 19 Mayıs 2007. Yer: Ali Sami Yen Stadı. Galatasaray taraftarı pet bardağı yağmuruna tutmuş Önder'imize. Yine de onurlu mücadelemiz sürüyor.

Ayrıca Televizyon kanalı 2,5 sene önce 19 Mayıs 2007’de Ali Sami Yen Stadında oynanılan maçta Önder Turacı’nın taç çizgisinde rakibi ile yaptığı mücadelesinde üzerine gelen onca pet şişesine rağmen onurlu mücadelesini de gösterdi.

O maç ertelenmedi.

O maçı 2-1 kazandık. O maçtan önce şampiyonluğu ilan etmemize karşın onların sahasında yendik.

O tarihte oynanılan onurlu mücadelemizdi.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..