Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '13

 
Kategori
Eğitim
 

Kelkit Tarım Üniversitesi için 60 milyon dolar!

Kelkit Tarım Üniversitesi için 60 milyon dolar!
 

Hem Bereket Barajı TAS-HES Projesi, hem de Kelkit Tarım Üniversitesi’nin son durumu üzerine Cumartesi günü Niksar ilçemizde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Niksar, Erbaa ve Reşadiye ilçemizin yer aldığı Kelkit Vadisi’nin tarımsal özelliği, iklim yapısı geleceğe aktarılacak en büyük değerlerimizden biri olarak gösterilirken, o yörenin su, toprak ve hava temizliğini, zenginliğini kullanmak üzere bir proje hazırlanmıştı.

Kelkit Tarım Üniversitesi kurulması yönünde hazırlanan proje gündeme getirilmiş, kaynak ihtiyacının da Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Mimar Sinan’ın torunlarından olan bir vatandaşımızın Vakıflar ile olan Vakıf gelirlerinin geri alınmasına yönelik girişimler sonuçlanırsa, oradan alınacak pay ile karşılanması hesap edilmişti.

Yakın zaman dilimine kadar Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Mimar Sinan’ın torunu arasındaki uzlaşma tama olarak sağlanamazken, Kelkit Tarım Üniversitesi için 60 milyon dolarlık bir kaynak bulunduğu bilgisi geldi.

Niksar Tarım Üniversitesi’nin projesini hazırlayan Asım Özköse, Niksar ve Erbaa Ovası için Bereket Barajı TAS-HES Projesini de gündeme getiren isim olmuştu. Hem Bereket Barajı TAS-HES Projesi, hem de Kelkit Tarım Üniversitesi’nin son durumu üzerine Cumartesi günü Niksar ilçemizde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Niksar ilçemize bağlı Gökçeli Beldesi’nde Belediye Başkanı Ayhan Öztürk’ün ev sahipliğinde yapılan toplantıya Gökal Beldesi Belediye Başkanı Osman Akbulut, Karayaka Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Başar, Gürçeşme Beldesi Belediye Başkanı Halil Kunduz, Yolkonak Beldesi Belediye Başkanı Musa Atasoyu, konuya vakıf isimlerden Sadullah Karataş, Nedim Üstün de katıldı.

MÜTEVELLİ HEYETİ OLUŞACAK

Projeci Asım Özkese toplantıya gelen Belediye Başkanı ve konuya vakıf isimlere Kelkit Tarım Üniversitesi için bağışlanacak 60 milyon dolara dair bilgi verirken, bu paranın kullanımına öncülük edecek Mütevelli Heyeti’nin oluşmasını gerektiğini, bu heyete Niksar ve Erbaa’dan isimlerin belirlenmesini istediklerini anlattı.

Bereket Barajı TAS-HES Projesini de anlatan Asım Özköse, bu proje ile bölgeye gelecek tarımsal sulamanın Kelkit Tarım Üniversitesi’nin Niksar’a kurulmasında da etkili olacağını belirtti ve Belediye Başkanları’ndan bu projenin yapılabilmesi için destek vermelerini istedi.

Gökçeli Beldesi Boğama Çamlığı mevkiindeki Karakoç Alabalık Tesisleri’ndeki buluşmada yörenin doğal yapısı ve güzellikleri de görülürken Kelkit Tarım Üniversitesi’nin yöreye getireceği avantajlar uzun uzadıya anlatıldı.

 
Toplam blog
: 30
: 982
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Tokat ilinde 1978 yılında doğdum. Tokat Anadolu Lisesi mezunuyum. Tokat ilinde, günlük, yerel süreli..