Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '10

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kemal Abi göster Recep Bey'e, ekonomi nasıl yönetilemez!

Kemal Abi göster Recep Bey'e, ekonomi nasıl yönetilemez!
 

Yelkeninizin iplerini de sağlam tutun, bu rüzgarın ne zaman ne yapacağı belli olmaz, bakmışsın tekneyi alabora etmişler…yazık olur o zaman, onca heyecana.

Kılıçdaroğlu, estirilen suni rüzgarlarla yelkenini şişirdi, CHP Genel Başkanı oldu, parti meclisini de oluşturdu…CHP’ deki statükocu ihtiyarlar da “halkın Kemal abisine” sponsor oldular!

Oldular da…eğer ki Kemal Abi ne yöne gideceğini bilemez ise, ne rüzgarın yelkene, ne de ihtiyarlar sponsorluğununun Kemal Abi’ye bir faydası olmayacak, kafasına her kasketi takanın, halka bir faydası olamadığı gibi…tarihte örneği mevcut, 1970 lere bakmak yeterli.

Kemal Abi diyor ki ''Recep Bey ekonomi bilmiyor, siz inanmıyorsunuz. Kim bu aklı fikri veriyor ona, onu da anlamıyorum, CHP iktidarında ekonomi neymiş görecek'' …bakalım göreceğiz hayırlısı ile.

Geçmişi “bürokratik” başarılarla dolu, sözümüz olamaz! SSK ifitihar edilecek bir konumda, sosyal güvenlikte dünya standartlarını aştık! Kemal Abi, kolunun altında dosyalar, yolsuzlukları da yok edecek kadar kapasiteli, Allah var şimdi…Melih Gökçek, Deniz Feneri, Dengir Mir Mehmet Fırat ve daha nice muhteşem çözümler!

Yelken iyice şişti de şişti…Kemal Abi yönünü bulabilirse ne ala! Arada bir olaylara atlayıp, sonrasında birden bire geri vitese takma huyu da olmasa, yönünü bulacak inşallah. Baykal istifa ettiğinde çok nazlandı ama sağolsunlar ihtiyarların sponsorluğu imdada yetişti de yola koyuldu, bakalım yol neler getirecek, neler gösterecek Kemal Abi’ye?

Kurultay’da milletin özlemle beklediği konulara değiniyor, halkçı söylemleriyle sosyal demokrasi aşkı tavan yapmış durumda… "Hükümetin doğru yaptıklarına doğru diyeceğiz. Hükümet yaptı diye herşeyi eleştirmek doğru değildir. Türkiye'nin uluslararası sorunlarda bir hakem konumuna gelmiş olması güzel bir şey. Avrupa Birliği, Türkiye açısından çok önemli bir süreç. Bir tarafta Amerika, bir tarafta Avrupa var ama öbür tarafta da Çin, Hindistan ve Rusya gerçeği var. Bu coğrafyaya ekonomik olarak açılmamız lazım. Katı devlet anlayışı Türkiye'nin önünü keser. Bürokrasiye boğulan bir yönetim anlayışı başarılı olamaz. Kürt sorunu Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri"…

Ağzından bal damlıyor bal! Hani başında kasketi olmasa diyeceğim ki Recep Bey’in tıpkısın aynısı!

Kemal Abi, siz “İstanbul sermayesi” diye bir şeyi duydunuz mu?...Recep Bey, maşallah onu bile alt etti, siz baş edebilecek misiniz bu İstanbul sermayedarları ile? Gürsel Tekin’le olacak iş değil bu bilesiniz…olsaydı şimdiye kadar zaten olurdu. İstanbul sermayesi bürokratı pek sevmez de! Lider ister onlar, hani şöyle vizyonu olan.

İşsizliğe çözüm, yoksulluğa son, sosyal adalet, üretimi desteklemek, hakça bölüşmek…biz bunları 40 yıldır duyuyoruz zaten…“bir iddiada bulunuyorsan çözümün cebinde olacak” derdi rahmetli babam, taaa 1970 lerdeydik o zaman. Şimdi 2010…dünyada ekonomik açıdan söz sahibi değilsen, siyasi açıdan da hiçbir şey olunamayacağını acı tecrübelerle öğrendi Türkiye…de yeni yeni sesimiz duyulmaya başladı. Dünya değişiyor, eksen de kayıyormuş batıdan doğuya, paralar anında pul oluyor, kağıtlar şimşek hızıyla neredeyse ülkeleri iflas ettiriyor, hükümetleri deviriyor.

Kolunun altında dosya dosya dolaşmak başka, dünyaya entegre olabilmek, kendimizi ezdirmeden söz sahibi olabilmek başka bir şey…sakinlik, mütevazilik dünya sisteminde geçer akçe değil, artık herkes oyunu kurallarına göre oynuyor!

Siz silaha yapılan harcamaları nasıl azaltırsınız, onu söyleyin…bak işte ekonomiyi düzlüğe çıkarmanın ilk adımı buradan başlıyor…kıyamette burada kopuyor ya zaten! O harcamaları üretime katın, bakın işte kaynak, fakir ailelere vereceğinizi söylediğiniz ayda 300 liranın kaynağı çıktı bile…daha neler neler yapılır o paralarla!

CHP'de dünya ekonomisinin gidişatını doğru algılayacak ve bunun üzerine çözümler üretebilecek uzmanlar var, yok değil…2001 yılından beri Türkiye’nin ekonomik anlamda dibe vurmamasını sağlayan değişikliklere imza atmış Faik Öztrak var mesela, Baykal onu değerlendirmedi, siz ona kulak verin derim.

İşsizliğin yüzde 22’lere vardığı bir dönemde eğer ki kamuoyunun dikkatini çekecek somut projeler sunamazsanız yandı gülüm keten helva…kimler geldi kimler geçti şarkısı anında arka fona yerleşir.

Dünya, Türkiye’den ibaret değil Kemal Abi, ne kurtlar var bu sofrada…siz yine de sukunutenizi bozmayın ama biraz ekonomiye biraz da vizyon edinmeye çalışırsanız, yolu daha kolay bulursunuz sanırım…

İhtiyarlara da fazla kulak asmayın…"hee" deyin geçin!

Yelkeninizin iplerini de sağlam tutun, bu rüzgarın ne zaman ne yapacağı belli olmaz, bakmışsın tekneyi alabora etmişler…yazık olur o zaman, onca heyecana.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..