Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '07

 
Kategori
Müzik
 

Kenan Doğulu'ya bol şanslar

Kenan Doğulu'ya bol şanslar
 

Türkiye'yi 52. Eurovision Şarkı yarışmasında temsil edecek olan Kenan Doğulu'nun "Shake it up şekerim" adlı şarkısı tanıtıldı. Günlerce şarkının sözleri Türkçe mi olsun İngilizce mi olsun tartışmaları, İngilizce olan şarkının içine bir Türkçe kelime konularak bitirildi.

1975 yılında Milli davamız haline getirdiğimiz Eurovision yarışmasına o yıl ilk defa katılmış ve Semiha Yankı'nın seslendirdiği "Seninle bir dakika" adlı parça sadece Monaco'dan 3 puan alarak sonuncu olmuştu.

1983 yılında Avrupa'ya operayı öğretme sevdamız bizi sıfır puanla buluşturmuştu. Eurovision tarihinin en kötü parçası seçilen bu parçanın sanki tek sorumlusu Çetin Alp'miş gibi kamuoyu oluşturulmuş, sanatçının cenaze töreninde, oğlu; babasının bu üzüntülerini dile getirmek ihtiyacını hissetmişti.

1997 yılına kadar Eurovision şarkı yarışmalarında başarılı sonuçlar alamadık. Bunun nedeni ülkeler arasındaki siyasi ve komşuluk ilişkileri idi. Bilindiği gibi her yarışmada Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan birbirlerine tam puan vermeyi alışkanlık haline getirdikleri gibi iskandinav ülkeleri de komşuluk ilişkilerini ön planda tutuyorlardı. Bir keresinde biz de din kardeşliği avantajını kullanmıştık. 1980 yılında Eurovision yarışmasına ilk ve son defa katılan Tunus o yıl Ajda Pekkan'ın seslendirdiği "Petr'oil" adlı parçasına 12 tam puan vermişti.

1997 yılına kadar ülke puanlarını, seçilen juri üyeleri veriyordu. O yıl ilk defa televote sistemi devreye girdi ve oyları halk vermeye başladı. Biz de ilk defa o yıl Şebnem Peker'in seslendirdiği bir Türkçe parça olan "Dinle" ile ilk defa Eurovision üçüncüsü olmuştuk.

Televote sisteminde halkın komşuluk ilişkileri ön plana çıksa bile o ülkede yaşayan yabancıların oylamalarda büyük etkileri oluyor. Örneğin Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa hatta İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşları sayesinde bu ülkelerden her yarışmada yüksek puanlar alabiliyoruz.

2003 yılında Türk vatandaşlarının desteğiyle beraber, iyi koreografi, güzel şarkı, iyi bir ses olan Sertab Erener'in "Everyway that I can" adlı şarkısıyla ilk defa birincilikle tanıştık. Böylelikle 28 yıllık hayalimiz gerçekleşmişti.

2004 yılında ülkemizde yapılan şarkı yarışmasında Athena'nın seslendirdiği "For Real" adlı parçanın dördüncü olması, bir yıl evvelki birincilik sarhoşluğumuz arasında pek dikkati çekmemişti.

Bu yıl Eurovision yarışmasına katılacak olan parça, Milliyet'in internet sitesindeki anketinde şu saat itibariyle %61 oranında olumsuz oy almasına rağmen, ben şarkının ilk 5 içinde yer alacağına inanıyorum. Şarkının ritmi etkiliyeci ve parçanın sonundaki halk ezgileri parçaya değişik bir hava veriyor. Olumsuz oy verenlerin büyük bir bölümünün şarkıyı bir kaç kere daha dinledikten sonra fikirlerinin değişeceğine inanıyorum. Zamanının en iyi gitaristlerinden biri olan rahmetli Yurdaer Doğulu'nun oğlu olan Kenan Doğulu, bu yarışmada en iyi performansı gösterecektir.

Ben bu şarkıyı bir kaç defa dinledim ve parçayı her çalışımda yanımdaki muhabbet kuşum şarkıya eşlik etti. En azından muhabbet kuşumun zevkine güveniyorum ve Kenan Doğulunun başarılı olacağına inanıyorum.

10 Mayıs ve 12 Mayıs ta bol şanslar Kenan Doğulu ve ekibine...

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..