Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '15

 
Kategori
Siyaset
 

Kenan Evren'in ölümünün ardından

Kenan Evren'in ölümünün ardından
 

İnternet'ten alınmıştır.


Türkiye tarihinin kabus dönemlerinden olan 12 Eylül 1980 nin Lideri Kenan EVREN'nin ölümü 1972-1980 dönemini yeniden hatırlatıp, düşündürüyor.

1972 darbesinden sonra giderek yükselen kaos, parlementer sistemce çözülemeyince TSK yönetime el koyması meşru gösterilirken 12 eylül kaosu doğmuştu. 

12 eylül yönetimi barış üretseydi tarihe teşekkür olarak düşebilirdi ama aksine ürettiği kaosla ve hukuksuzlukla tarihte karanlık olarak yer almıştır. 

ANCAK 12 Eylül öncesi parlementonun % 80 i civarında çoğunluğa sahip olan AP-CHP (Süleyman DEMİREL ile Bülent ECEVİT) nin Cumhurbaşkanı seçiminde anlaşamayacak kadar zıtlaşmanın kemikleşmesinin hiç mi suçu yoktur. Tabii ki aynı dönem siyasi liderleri olan Necmettin ERBAKAN ve Alpaslan TÜRKEŞ bu çerçevede değerlendirilmelidir. 

İsteseler devlet yönetim sistemini değiştirecek kadar çoğunluğa sahip AP-CHP liderleri DEMİREL ile ECEVİT konulan siyaset yasağıyla magdurluk zırhına büründürülmeleri daha sonra tekrar siyaset sahnesine çıkmalarına alt yapı oluşturmuştu. 

İŞTE tam şimdi 'Tarihçi, Antropolog, Sosyolog, Siyaset Bilimci, Hukukçu ve Ekonomist'lerden oluşacak TOPLUM BİLİMCİLERİ GRUBUNUN 1923-2013 döneminin konsültasyonunu yapmalarının tam zamanı olduğunu düşünüyorum, öneriyorum.

Tarihin berraklaştırıldığı bir dünya dileğiyle...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..