Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '08

 
Kategori
Haber
 

Kendine eder biçen, herkesi satılık sanır

Kendine eder biçen, herkesi satılık sanır
 

Burası şark; orta doğu Can, adamın eti yenir gönü giyilir.

Ucuz adamlar ucuz düşünceler üretir ve herkesin bir ederi vardır! Blogcu bile olsa tabelayı gözünün yaşına bakmadan asar boynuna “bop”çu, satılık, Said-i Nursi belgeselcisi olup çıkarsın beş dakikada.

İnsana dair üretimler sevilmez örneğin. Sanatın içine tüküren kafa ile çağdaş geçineni de aynı iklimden , koşullandırmadan, faşizmden beslendiği için tekmeyi basarlar urganı boynuna takıp. Cigara tellendirirler utanmadan…

Sanata, doğan güneşe, yaşama sevincine, yaşama düşmandır. Aklı ve birikimi mağara duvarlarına çizilmiş bizon resimlerinin çağını etmese bile kendini öyle yetkin görür ki engizisyonun ahlakı bile daha çağa göredir…

Tapınmayı, biatı düşünsel elifbe sinin baş harfleri yerine koyan bu ilkellik sorgulamayı , farklılığı, sadece serbest pazar ekonomisi olarak algılar vakti zamanında.

Utanmasa 14 yaşındaki kızlara regl oldu diye tecavüzü dinsel hak olarak savunan alçaklık; kendi kızını nişanlısı ile odaya kilitleyip tecavüzü kutsarken bir başka yerde de güldü diye boğazına bıçağı saplamaktan imtina etmez.

Bu iklimde yetişen çağdaş olduğunu savlayan kafalar bile sanata saygı bir yana sanatçıya da tecavüzü hak gören ilkellikten beslenir.

Oniki eylül faşizminin dayattığı Atatürk resmini içselleştirmiş topluma sen misin Mustafa seçeneğini sunan; ne Fettullahçılığın kalır ne de BOP çuluğun!

Burası Ortadoğu Can, insanın eti yenir, gönü giyilir.

Burada herkes kendine eder biçtiği için herkesi satılık sanır!

Burası şark!

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..