Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '16

 
Kategori
Aile
 

Kendini şımartmayı bilen kadının bir günü!

Kendini şımartmayı bilen kadının bir günü!
 

Şımarmak, tüm günü dilediğin gibi geçirmek ve mutlu bir şekilde sonlandırmak neredeyse lüks haline geldi. Koşuşturmaca hayatımızın tamamını ele geçirdi ve bizi anlık mutluluklara hapsetti. Teslim etmemiz gereken projeler, yollarda geçen zaman, ev işleri, okuduğumuz haberler, yorgunluk…  Kendimize zaman ayıramamamıza sebep olan etken ne kadar çok uğraşımız var. Tüm bu koşuşturmada unuttuğumuz şeyleri de sıralayalım mı? Kendimizi sevmeyi unutuyoruz, ruhumuzu tatmin etmeyi, kahkaha atmayı unutuyoruz, iç sesimizi dinlemeyi unutuyoruz, yazı yazmayı ve belki ayaklarımızı uzatıp şöyle şahane bir Türk kahvesi içmeyi bile unutuyoruz.  En çok da bizi yaşama bağlayan şeyleri unutuyormuşuz.

Bu gidişata dur demenin en azından dur demeye başlamanın en güzel yolu bir günü, koca bir günü kendimize ayırmak olur.  Peki, kendini şımartmayı bilen kadın bir gün içinde neler yapar? Haydi, başlayalım;

Sabahın kör vaktinde kalkmamıza gerek yok!
İşe yetişme telaşımız olmadan, güzel bir uyku çekerek başlayalım güne. Uyku hem vücudumuz için hem de mutluluğumuz için çok gerekli. Güzel bir uyku dedik ancak bu uykudan öğle vaktinde de kalkmayalım. Malum bugün kendimize bir armağan ve bunu uykuda geçirmek istemeyiz.

En sevdiğimiz elbise
Açalım gardrobumuzu, içinde kendimizi en rahat hissettiğimiz elbiseyi  giyelim. Elbisemize uygun soft bir makyajla tamamlanalım. Baharı anımsatan bir parfüm seçelim bugün. Gittiğimiz her yere baharı götürmek için… Kahvaltı için dışarıda olacağız. Montumuzu da alıp hemen çıkabiliriz.

Kahvaltı ile enerji toplama
Kahvaltı önemli! Günün bütün enerjisini toplayacağız. Hangi kahvaltıdan hoşlanıyorsak onun en güzel adresini seçelim.  Bir kahve, bir çay kulağımızda hoş bir müzik elimizde PembeNar…

Biraz yürüyüş biraz gezi
Bir değişiklik yapıp zorunda kalmadıkça toplu taşımayı özellikle kara yolundakileri kullanmayalım. Sahile yürüyerek inelim mesela. Deniz havası alalım. Çıkalım sonra Taksim’e, Beyoğlu’nda bir tur atalım. Gezelim dilediğimizce, sıkışıklıktan uzak bir şekilde.

Alışveriş her noktada cazip olabilir
Belki bir makyaj malzemesi, belki bir anı defteri, belki telefon kabı belki de bir çiçek… Yüksek fiyatlarda olması gerekmiyor kendimize bir hediye almak güzel olabilir. Önemli bir nokta; her ne alırsak alalım mutlaka hediye paketi yaptıralım J

Yorgunluk atıştırması
Kâğıt helva size de çok masum gelmiyor mu? Omuzlarımıza yük almadan önceki zamanları, çocukluğu, neşeyi hatırlatmıyor mu?  O zaman bir kâğıt helva ile çocukluğumuza dönelim.

Hep yeni bir kitap
Uzunca süredir ertelediğiniz kitap arayışına son vermek lazım. Gidip bir kitapçıyı inceleyelim. Tek tek dolaşalım rafları ve hoş bir kitap seçelim kendimize.  Ama hemen alıp çıkmak yok, birkaç sayfasına göz atalım, sindirelim yavaş yaşadığımız bir günlük hayatı.

Kuaföre gidelim
Saçlarımızı kestirip çılgın bir renge boyayalım demiyoruz elbette ki. Dalgalı bir fön değiştirir tüm ifadenizi. Kadın için kuaför demek terapi demek neticede.

Veee tatlı…
Eve döndüğümüzde, kendimizi hemen mutfağa atabiliriz. Bugün bizim! Tatlı hakkımız! Puding, kek, ev yapımı dondurma.. Dilediğiniz bir tatlı keyfini  ve  o tatlıya yakışacak bir filmi seçin. Ayaklarınızı  uzatın. Her kaşıkta güne mutlu başlayıp mutlu bitirmenin keyfine varın.

Kendinizi sevin! Kendinizi şımartın! 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüz Kutlu Olsun…

 

 
Toplam blog
: 13
: 317
Kayıt tarihi
: 02.09.15
 
 

PembeNar içerik Editörü ..