Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '14

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Kendinin dinlenildiğini hisseden çocuk sağlıklı ve kendine güvenli yetişir.

Kendinin dinlenildiğini hisseden çocuk sağlıklı ve kendine güvenli yetişir.
 

     Kendinin dinlenildiğini hisseden çocuk daha sağlıklı ve kendine güvenli yetişecektir. Bu nedenle ,onu iyi dinlemek,duygularını paylaşmak,çözüm için çok önemli bir adımdır. Anne babanın güç uygulayıcı tavrı açıklama yapmamalarıyla birlikte görüldüğü zaman, gencin arkadaşlıklarında zedelenmelere sebep olur, anne baba red edíci ve baskıcı tutumları arkadaşlıklara müdahale ettiklerinde çocuk bundan zarar görmektedir.

    Çocukların olumlu ya daolumsuz yetişmeleri ,içinde bulundukları geliştikleri ortamın durumuna bağlıdır.Anne baba için iyi çocuk yetiştirmenin ilk basamağı, çocukların her davranışından ,çevreden ve okuldan önce kendilerinin birinci sırada sorumlu olduklarıdır.

      Çocuklarının yaramazlıklarından, huysuzluklarından,itaatsizliklerinden, televizyonun karşısına geçip her programı seyretmek, ders çalışmamakdan yakınan anne-baba,her şeyden önce ev ortamlarını incelemeliler.

      Evde dinlenmeyen çocuk içine kapanık olurlar ya da kendisini dinleyecek aile dışından başkaları aramaya başlar.Çocuğunuzu mutlaka destekleyin.Olumsuzlukları muhakkak söyleyin.Sözleriniz kişiliğini rencide etmesin.

     Çocuğunuzun eğitiminindeki gidişatı ele almak istiyorsanız önce kendinizi inceleyin.Çok önemli bir yol alacaksınız .Anne baba da ravranışlarını çoğunlukla sezgisel yapar.Daha somut bilgiler için çocuğunuzla daha fazla zaman geçireceksiniz. Çocuğun geçirdiği evrenin özelliklerini bilmelisiniz, çocuğunuzun bu özellikleri uyuyor mu bilmelisiniz.

 
Toplam blog
: 14
: 631
Kayıt tarihi
: 29.11.13
 
 

Marmara Üniversitesi Fizik Öğretmenliği mezunuyum.Beykent Universitesi "İnsan kaynakları yönetim ..