Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kentlerde iş yerlerinin tuvaletlerini kullanmayın!

Kentlerde iş yerlerinin tuvaletlerini kullanmayın!
 

Belediye Tuvaletlerini kullanın !!!


Yalnızca kendini düşünen , kendi istek ve ihtiyaçlarına göre yaşayan insanlar, ne yazık ki bu davranışı çok normal görüp, hep kendilerini haklı görüyorlar. Bir iş yeri düşünün, insanlar ekmek için uğraşıyorlar, hiçbir alışveriş yapmadan tuvaleti kullanıp, üstelik çok pis bir şekilde bırakarak !!!

Mustafa Kemal, vizyonu geniş bir liderdi, gelecek kuşaklara çok şey bıraktı.. Bir de gelin görün ki iki kişi tuvalete giriyor, tuvalet üçüncü kişi tarafından asla kullanılamaz durumda oluyor. Sürekli tuvalet temizleyen çalışana, emekciye , emek verene yazık değil mi?

Bir adama "belediye tuvaleti, karşıda beyefendi orasını kullanın" dediğimizde adam " ama orası paralı" demez mi !

Azizim, bu iş yeri, su parası, elektrik parası, dezenfektan parası, sıvı sabun , tuvalet kağıdı bütçesi ayırıyor.

Bir kent nasıl kullanılır, bunu öğrenmek, öğretmek gerekir. Ama ne yazık ki sürekli hakaretlerle iletişim kurulan bir toplumda erdemli olmanın pek de o kadar önemsenmediğini düşünürsek, işimiz bayağı sor !

Tuvalet kullanmayı öğrenme kursu açmayı düşünüyorum, Tekmelerle ölüme gönderilen bir sokak kedisi bile kakasını toprağa gömüyor, sonra da saatlerce kendini temizliyor.

Bu tuvalete giren "insan" canlılar, bırakın el yıkamayı, akıl almaz bir biçimde bırakıyorlar, Ulusların çağdaşlığı tuvaletlerinin temizliği ile çok yakından ilgili.

İslamiyetin en çok önem verdiği konulardan biri "temizlik" Beynimizin, yüreğimizin, beden ve ruhumuzun, çevremizin temizliği.

Kendimizi bu kadar kirletirsek, kirlilik rahatsız etmez olur, doğal gelir, pisilk yadırganmaz, pis kokmak rahatsız etmez !!!

Yabancı bir futbolcu "Türkler fare ölüsü gibi kokuyor" demiş diye öfkelenenler, acaba bu söz de doğruluk payı var mı? Adam neden böyle bir laf etti diye düşünmeli !!!

Sistem dürüst ve namuslu insanları eziyor, iş yeri vergi, sigorta, ve diğer ödemeler için savaşırken, çalışanların maaşlarını, her seferinde zamlanan malzeme ödemeleri yaparken, bu kolaya kaçan, nerede beleş , oraya yerleş zihniyetli insanlarla da uğraşırsa, nasıl ayakta kalabilir?

Sağduyu, vicdan, duyarlılık, empati gibi kavramların ne anlama geldiğini araştırıp, hayata geçirmenin zamanıdır.

Lutfen alışveriş etmeyeceğiniz yalnız tuvaletini kulllanmak amacıyla girdiğiniz iş yerinin ödediği vergi ile maaşınızı aldığınızı hatırlayınız...

Ankara Adliye Sarayında, tuvaletler paralı, turnikeli; paranız yoksa tuvalete giremiyorsunuz, Koskoca devlet böyle yaparsa, küçük bir işletmeyi neden bu kadar rahatsız ediyor sunuz diye sorarlar adama !!!

Uzun sözün kısası, lutfen kendimize karşı saygılı olalım, önce beynimiz ve yüreğimizi temiz tutalım, birbirimize zarar vererek, üzerek değil, düşünceli ve duyarlı olalım ve bir kent nasıl kulanlır öğrenelim.

Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır...

 
Toplam blog
: 258
: 2037
Kayıt tarihi
: 09.11.06
 
 

Ben İngilizce öğretmenliği yapan yurdum insanıyım. Yalnız öğrencilerim yetişkin arkadaşlar. Devlet m..