Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kepçe kulak neden olur?

Kepçe kulak neden olur?
 

Kepçe Kulak Neden Olur


Toplumda birçok insanda olan kepçe kulak problemi kolaylıkla tedavi edilmektedir. Fakat bu makalemde kepçe kulak neden olur ? Sorusuna cevap vermek istiyorum.

Kepçe Kulak sonradan olan bir durum değildir. Genetik olarak anne ve babanın genetik durumuyla alakalı olarak çocuğa geçer. Kepçe Kulak şekil olarak kıkırdak dediğimiz burun da da bulunan dokunun tam olarak gelişmemesinden kaynaklanır. Kepçe Kulak , anne karnında kulaktaki kıkırdağın gelişmemesi ile oluşumunu tam tamamlayamaması durumudur. Kulak bölgesinde ki kıkırdak dokusu tam olarak gelişemez ise , kulak şeklini alamaz ve öne doğru eğilir. Bu durumda kepçe kulak sendromunu doğurur.

Kepçe Kulak problemi sonradan travmatik nedenlerle de oluşabilir. Kulak bölgesine alınan şiddetli darbe, kepçe kulak oluşumu yapabilir. Ayrıca kulak bölgesinde ki kıkırdağında bi şekilde zarar görmesi kulak eğriliğine yani kepçe kulak sendromuna yol açabilir.

Kepçe Kulak bozukluğu yüzde 95 lik bir oranda genetiktir. Anne ve baba da ki sorun genelde çocuğa geçtiği için olur. Fakat günümüzde kepçe kulak ameliyatları (özellikle iple kepçe kulak ) 20 dk içinde yapılabiliyor ve sonradan açılma riski de oldukça düşük. Kepçe kulak probleminin psikolojinize etki etmesine izin vermeden bu sorundan kolayla kurtulabilirsiniz.

Op Dr ALi Mezdeği

www.kepcekulakestetigi.net

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..