Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '12

 
Kategori
İnançlar
 

Kerim Allah ve Kuran, Resulü Ekrem, Ashabı Kiram ama kapitalist ümmet

Kerim Allah ve Kuran, Resulü Ekrem, Ashabı Kiram ama kapitalist ümmet
 

Dünyanın en çok okunan ama en yalnız kitabı. Çünkü anlaşılma ve içindekileri uygulama çabası, onu dinleyip haz alma konusu yüzünden geri planda kaldı.


El Kerim olan Yaratıcıdan gelen Kuranı Kerim'in Mesajını bize yaşayarak anlatan Resulü Ekrem (Kerim)'i anlamayan ve maddecileşip faşistleşen bir ümmet, mezhepçilik, grupçuluk ve ayrımcılık bataklığında debeleniyor.

İslam inancı; Kerim olan Allah'tan Kerim olan bir meleğin (Cebrail) aracılığı ile Kerim olan bir Kitabı (Kuran'ı Kerim'i) Resulü Ekrem (Kerim olan Peygamber) e getirmesinin akabinde oluşmuş Ashabı Kiram'a (Sahabeler) rağmen nasıl oluyor da ortaya böyle bir Müslüman kitlesi çıkmaktadır?

Bu gerçekten önemli bir konu.

Bu soruya cevap vermek için önce Kerim ne demektir onu incelemek lazım. Kerim demek en dar anlamıyla cömert demek, en geniş anlamıyla da karşılıksız veren bağışlayan anlamına gelirki bu isme en yakın Esma RAHMAN olduğu için besmelenin içinde yer alır.

İnancı cömertlik ve verme paylaşma olgusu olan ve bunu içselleştiren İslam inancı temelde "diğerini kendine tercih etme" gibi ilginç bir vizyon getirir.

"Onlar kendisi ihtiyaç sahibi oldukları halde ihtiyaç sahiplerine yardım ederler" şeklinde tefsir edilen ayetler, "Kendisi tok yatıp komşusu aç yatan bizden değildir" gibi hadisleri bulunan bir inancın müntesipleri os.ra os.ra hemde yorganı havalandırırcasına rahat rahat uyumaktadır.

"Herkes kendi çıkarını korumalıdır ve savunmalıdırki toplum çıkarı sağlansın" şeklinde felsefeye sahip kapitalizm ve onun en önemli enstrümanı "Faiz" islam ile taban tabana zıttır.

Kapitalizm cimri olmayı kendini düşünmeyi telkin eder, İslam cömert olmayı ve başkasını düşünmeyi emreder.

Kapitalizmin odağında Faiz vardır, İslamın odağında "Zekat ve paylaşma" vardır.

Kapitalizm çıkarları ön planda tutar ve zenginliği piramitin tepesine sıkıştırır ve resesyon kaçınılmazdır, İslam ötekinin çıkarlarını ön planda tutar ve serveti zekat ve miras hukuku ile fakire yayar, resesyon olmadığı gibi alış veriş (zekat yüzünden) fakirlerin de parası olduğu için canlıdır ve kapitalist ülkelerin ambargoları yoksa işsizlik minimuma iner.

Kapitalizm kadını cinsel obje olarak başta reklamlarda kadın cinselliğini kullanıp kışkırtarak kullanır, İslam kadını anne, bacı, kız evlat, teyze, hala gibi görür ve kadına mirastan pay vermenin yanında evlenirken MİHR verdirterek pozitiv ayrımcılık uygular (MİHR olmasaydı miras eşit dağıtılırdı).

Kapitalizm insanı yalnızlaştırır, kalabalıklar içinde insan tatminsiz ve yalnızdır. İslam tüm ibadetleri toplu halde yapmayı daha sevap sayar, toplu namaz, zekat, hac, rmazanda beraber yemek yemek olgusu ibadetler bireysel gibi dursada hep paylaşım olgusu üzerinedir. islam Sosyal bir dindir.

Kapitalizm kadını tüketim ve üretim de kilit rolde görür ve onu barbi bebği gibi gördüğü için analıktan çıkarmak ister ve kapitalizm nüfusu azaltıcı ve aileyi yok edicidir. İslam kadını anne gibi görüp aile olmayı teşvik edicidir. Evlenmeyi teşvik eden islam aile ve çocuğu kutsal sayar. Üç kız çocuğunu okutup evlendirmeyi şehitlik olarak görür.

Kapitalizm vatanı, bayrağı, milli marşı putlaştırarak toprak için ölmeyi şehitlikten sayar ve bu sayede silahların bolca satılması için İslam ülkelerinde savaş ihalesi yapar. İslam, asla toprak, bayrak için savaşmayı şehitlik saymaz, cihat sadece Adalet ve Zekat (veya cizye ) alınması ve bu paraların fakirlere dağıtılması için yapılır. Asla başkasının dinini zorla değiştirmek için vaya toprak fethi için yapılmaz. İslamda hedef gönül fethidir. Gönül fethi için çabalayan Selçuklu'nun fethettiği topraklarda oturuyoruz, toprak fethini ön planda tutan Osmanlının %95 feth ettiği topraklardan geri çekildik.

Bu yüzden cömert olmak, verici olmak, vermeye alışmak bizde kültür olmamış. Cömert olmayan ve fakirlik korkusuyla uyuyan zenginlere dünyayıda verseniz yine fakirdir. Böyle cimrilerin Kerim olan Allahın Kerim Olan Kitabından gelen mesajı Kerim olan Peygamberi anlatsa da bişey anlamazlar.

Bir şeyhten keramet beklemek yerine Kerim olan Allahın, Kerim olan Melek aracılığı ile Rasulü Ekrem'in vasıtasıyla oluşmuş Ashabı Kiram'a bakmamız ve anlamamız gerekir.

(Kerim, Kerem, Ekrem, Kiram kelimelerinin aynı kökten gelen kelimeler ve aynı TEVHİT Amacını gördüğümüzde beklediğimiz KERAMET olacaktır)

En kötüsü de İslamı bildiğini sanıp iki buçuk milyon hadisi 114 surenin önüne koyup inancı mitolojiye çeviren namaz kılarken Kabe'ye dönen ama kalbi asla eşitliğin ve adaletin simgesi olan KARElerden oluşan KABE'nin neden küp olduğuna kafa yormayan bu ümmetin cehalet içinde yüzmesi ve bunun mezhep savaşlarına neden olmasıdır.

Yazık...

Kabe Neden Küptür   http://www.yalovagundem.com/haber/447-hayatin-anlami-kbenin-sifrelerinde-sakli

http://www.youtube.com/watch?v=YsmcYASvX-4

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..