Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kerim’ce güzellemeler -62–

Kerim’ce güzellemeler -62–
 

Kerim’ce Güzellemeler -62–

Fırsatını bulduğum zamanlarda, bilgilendirme amaçlı stantları ziyaret ederim. Böylelikle hem o konuda bilgi sahibi olurum, hem ferdi olarak da destek vermiş olurum. Özellikle sağlık konusunda önemine binaen her zaman ve her yıl KETEM standını ziyaret ederim. Bu yıl yine KETEM bilgilendirme standını, bir şeyler yazmaya çalışan bir yazar olarak, Demokrasi Park’ında açılan standına ziyarette bulundum. Günümüzün baş belâsı olan Kanser ve sebepleriyle ilgili olarak yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildiğim KETEM standında, öneme binaen kişisel desteğimi gösterdim. Özellikle 40-69 yaş arası erkeklerde ve kadınlarda ki kanser taramalarının ücretsiz yapıldığı KETEM, hayatımız için hayati bir değer taşımaktadır. İleri yaşlardaki bağırsak kanseri taramalarının gerekliliği ve erken teşhisin çok büyük önem arz ettiği günümüzde; yaşantımızla, yediklerimizle ve içtiklerimizle paralel giden süreçte, bu tür taramaların değerli olan hayatımız için vazgeçilmezimiz olmalıdır. İster kadın olsun, ister erkek olsun belli bir zamandan sonra, ücretsiz verilen bu KETEM hizmetlerinden faydalanmak gerekiyor. Böylelikle daha kaliteli bir yaşam, sağlık anlamında daha lüks bir ömür sürmüş oluruz.

***

Dışarıda sesler, içeride nefesler,

Kör olası pisler, yarım kaldı hevesler,

Bakınca pencereden olup bitenleri...

Şehit diye ağlayanadır bütün duam

Ey şeytana eşler, kâr etmez kafesler.

***

Vahşice yapılan saldırıları, suçsuz ve günahsız insanları öldürenler, elbette lânetlenir.

Yüreğinde az buçuk sevgi ve insanî duygular kırıntısı olanlar; terör katliamlarını kınar, lânetler. Ancak lânetleme mesajları da artık insana inandırıcı gelmemektedir. Terörün en azgın ve vahşi haliyle hortlatanların, terörü yapanları, bir terör örgütü olarak görmemesi ve akabinde yapılan saldırılarda baş sağlığı mesajlarının yayınlanması ve yanlarında olduklarını bildirerek, kınanması, lanetlenmesi, gerçekten pek inandırıcı gelmemektedir. İşte tam da ABD, Rusya ve AB ülkelerinin yaptığı budur. Hâlbuki terör, dünyanın beş belası ve ortak sorunudur. Bununla dünyanın topyekûn bir mücadele etmesi gerekir.

***

Dünyanın herhangi bir ülkesinde (İslam coğrafyası hariç) bir terör olayı olsa, bütün ülkeler ve liderleri birlikte hareket ediyorlar ve bu liderler her şeyi bırakıp, o ülkeye giderek, yerinde tespitle başsağlığı diliyor ve yanlarında olduklarını gösteriyorlar. Gerekirse asker ve silah gönderiyorlar.  Oysa söz konusu Türkiye olduğunda, ne kadar ciddi olduğu tartışılacak bir mesajla geçiştiriyorlar. Eğer terör insanlık suçuysa, ortak bir sorunsa; kimden gelirse gelsin ve nerede, nasıl yapılırsa yapılsın, aynı hassasiyeti ve aynı kararlılığı uygulamaya koymaları gerekir. Aksi takdirde ne kadar terörü kınayan ve lanetleyen mesajlar yayınlarsanız yayınlayın, asla inandırıcılığı ve güvenirliği olmaz. Bu olsa olsa, ikiyüzlülükten başka bir şey olamaz.

***

Dalgın bakarım, pencereden ta uzaklara,

Şaşarım aklına, kazılan çukurlara,

Vatan uğruna can veren kuzucuklara,

Şehit diye anlayanadır bütün duam.

Ey şeytana eşler, kâr etmez kafesler.

***

İşini çok severek yapan var mıdır?

Ya da şöyle söyleyelim!

İşini çok ama çok severek yapan var mıdır?

Kime sorsanız, işini sevmiyor veya şikâyetçidir.

Yaptığınız ne olursa olsun, sevmeseniz de seviyormuşçasına davranmak gerekir.

Belki işini seviyormuş gibi davranmak, işi yapmaktan zor gibi görünse de; ara vermeden, sabırla, sebatla, mutlu ve huzurlu olarak devam ettirmek gerekir.

Bu şekilde davranmak zor olsa da, ancak bu şekilde hayatta mutlu olabilir, geleceğe umutlu bakabilirsiniz.

Sürekli şikâyet edenler için, böyle davranmak, görünmek zor olsa da, sonuçta çözümü ve dozajı sizin elinizdedir.

Ben yaptığım her işte öyle davranıyorum, en küçük bir şeyi bile mutluluk vesilesi olarak görüyor ve mutlu oluyor, mutlu olmaya çalışıyorum.

***

Bazı insanlar yaptıkları işte, işin ciddiyetinin yeterince farkına varmadıklarından olsa gerek, sonradan telâfisi çok zor sonuçlarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Aslında topyekûn bir tavır ortaya koymak gerekir.

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..