Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '12

 
Kategori
Siyaset
 

KESK Türkiye'dir...

KESK Türkiye'dir...
 

Türkiye operasyonların, tutuklamaların rutine dönüştüğü olağanüstü dönemleri anımsatan  davalar ile “İleri demokrasi” ülkesi olmaya devam ediyor(!)  Muhalefet eden, uygulanan ekonomik, siyasi politikalara hayır diyen, eleştiren, karşı çıkan bir şekilde şafak operasyonları ile  evlerinden alınıyor, tutuklanıyor!

 

Hafta başında Türkiye KESK’e yönelik operasyonlara uyandı. Sendika üyeleri, yöneticileri evlerinden alındılar, sorgulandılar ve birçoğu tutuklandı.

 

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul’un aktardığına göre, KESK’lilere 21 Aralık 2011 günü yapılan “grevli toplu sözleşme, güvenceli istihdam, insanca yaşayacak temel ücret ve ek ödemelerin emekli aylıklarına dâhil edilmesi, ceza ve sürgünlerin durdurulması için grevdeyiz” eylemine neden katıldıkları soruluyor!

 

Yandaş, biat eden sendikaların baştacı edildiği “ileri demokrasi” düzeninde; sendikacılık faaliyetlerinin, muhalefet etmenin suç olabileceğini düşünebilen polislere, savcılara hakimlere herhalde insanlığın evrensel olarak ortaklaştığı ‘demokrasi, sendika, sendikal mücadele’ eğitimi vermek gerek! Ama 100 üzerinden 18 puan alanların akademiden mezun edildiği, polis olduğu güzel ülkemde eğitimcilerin çok zorlanacağı kesin.

 

Hak aramanın; eşit, özgür bir Türkiye düşlemenin, emek ve  demokrasi mücadelesinin suç sayıldığı “ileri demokrasi” ülkesi, yersen!

 

KESK operasyonlarla itibarsızlaştırılabilecek, durdurulabilecek bir sendika değildir. Yandaş, devlet güdümlü  sarı sendikalarla karşılaştırılmamalı.12 Eylül faşizminin yok edemediği onurlu bir tarihin mirasçılarıdır KESK üyeleri.

 

İktidarlardan, devletten bağımsız; evrensel değerler için mücadele eder. Ödünsüz emek ve demokrasi mücadelesi yürütür, barışı, kardeşliği bir arada yaşamı savunur!

 

Başbakan’ın konuşmalarında sıklıkla, “Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap, Abhaza, Ermeni, Rum, Gürcü, Roman, hepsi, ama hepsi...” diye saydığı Türkiye’nin bileşenidir KESK.

 

Türk’tür, Kürt’tür, Laz’dır, Çerkez’dir, Abhaza’dır, Ermeni’dir, Rum’dur, Gürcü’dür, Roman’dır...

 

KESK Türkiye’dir!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..